Вести

МОДЕРНА ПОЗОРИШНА САЛА У СУРЧИНУ

Градска општина Сурчин ће имати чиме да се поноси у наредном периоду јер се ускоро очекује завршетак радова на изградњи модерне мултифункционалне позоришне сале која се налази у згради Градске општине Сурчин.

Намештањем завеса и куповином столица, главни радови ће бити готови. Следећи задатак је стављање у функцију улазног хола где се сад налази услужни центар ГО Сурчин. Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша рекао је да је затворен објекат ресторана ,,Театар" који се налази са супротне стране, где ће реновирањем и прилагођавањем простора бити пребачене све службе услужног центра Општине, а улаз у позориште ће бити реновиран, чиме ће радови око доласка и позоришне сале бити готови.

Један од задатака у наредном периоду ће бити разговор са позориштима у Београду, да ли постоји заинтересованост да се одређене представе, које имају на репертоару,  одигравају у Сурчину.

- Неспорно је да овакав изглед сале, како смо ми направили, нема ни у Београду. Предуслов комфора смо испунили, а сада ћемо да видимо онај други, да ли можемо и квалитетне представе да организујемо у Сурчину, и надам се да ћемо то у наредном периоду и успети. - истакао је Шуша, не кријући задовољство што у Сурчину може да се направи нешто што ће бити пример у граду Београду.

Изградња позоришне сале у згради Општине, простор, који Сурчин до сада није имао, отворен Дом културе у Бољевцима, завршетак радова на изради сале у Добановцима, су предуслови за квалитетан културни развој Градске општине Сурчин. Одржавање манифестације ,,Бојчинско културно лето 2020" зависиће од развоја ситуације са вирусом COVID-19 и завршетком радова на изградњи гледалишта у Бојчину. Поред обезбеђења простора, следећи задатак Градске општине Сурчин и Културног центра Сурчин ће бити одабир квалитетног програма, представа и манифестација за становнике Сурчина, који су због финансијских, проблема са градским превозом  и удаљености од града, онемогућени да посећују дешавања у Београду.

М.К.