Вести

OПШТИНА СУРЧИН НАСТАВЉА ДА ПОМАЖЕ ВЕРСКИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

У кабинету председника Градске општине Сурчин одржан је састанак коме су присуствовали представници цркава са територије општине Сурчин, који су потписали уговоре за реализацију пројеката у овој години.

Градска општина Сурчин је прошле године издвојила значајна средства за обнову верских објеката на својој територији, као и гробаља, а ове године је за наставак радова и уређење из буџета издвојено 3,5 милиона динара.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша је истакао  да је била неопходна реконструкција верских објеката у свим насељима, сем цркве у Новом Сурчину која је изграђена пре неколико година, јер су старе пеко 2,5 века и представљају културно-историјске споменикe a реконструкција је била потребна и због верника, да се осећају пријатно када дођу у своје верске објекте. Такође је рекао да је највећи успех што је кроз пројекте уведен гас у већини цркава, а у наредном периоду ће бити уведен и у остале.

Архијерејски намесник земунски Слободан Радојичић захвалио се председнику Градске општине Сурчин Стевану Шуши и  Градској општини Сурчин на досадашњој помоћи, јер су многи пројекти реализовани захваљујући донацији Градске општине Сурчин.

Ни свештеник Евангеличке цркве у Бољевцима Јан Винкович није крио задовољство и захвалност ГО Сурчин на досадашњој помоћи. У току ове године предвиђена је гасификација цркве, а прошле године је уведен гас у Парохијски дом, што много значи верницима.

Марко Кљајић свештеник Католичке цркве у Сурчину истакао је да верницима значи помоћ Градске општине Сурчин, која се наставља из године у годину. У току прошле године реновирана је црква, урађена дренажа, уређено двориште, а у току ове године биће уведен гас.

Градска општина Сурчин ће у току ове године обезбедити грејање свим верским објектима, као и завршити уређење гробаља.

Текст: Марина Кузмановић

Извор: surcin.rs