Вести

ПОМОЋ ОПШТИНЕ СУРЧИН УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА

Градска општина Сурчин је у фебруару месецу расписла Јавни позив за финансирање /суфинансирање пројеката удружења грађана и организација цивилног друштва.  Како је планирано, Јавни позив је расписан почетком године, са намером да сви субјекти који аплицирају имају на располагању целу годину, за реализацију планираних пројеката.

На жалост, непланирану пометњу је направила ситуација са Корона вирусом , те су рокови  за доношење Коначне одлуке и генерално за рад Комисије били прекинути услед проглашења ванредног стања. Ипак, на  задовољство свих нас у општини и представника удружења грађана, у четвртак, 18. јуна, потписани су сви Уговори о финансирању/суфинансирању пројеката УГ И ОЦД.

На овогодишњи позив, аплицирало је укупно 54 удружења. Од укупног броја пристиглих пријава  само једна пријава није испунила формалне услове па је сходно томе и одбачена. Све остале пријаве су биле потпуне тако да су унете у Коначну одлуку о одобравању средстава. У буџету ГО Сурчин за 2020. годину је опредељено укупно 8.000.000,00 динара за финансирање наведених пројеката и сматрамо да је то огроман допринос удружењима, која треба на достојан начин да допринесу развоју културе и очувању традиције и обичаја нашег Срема.

Битно је напоменути да су одобрена финансијска средства по овом Јавном позиву бесповратна, што свакако указује на чињеницу да Градска општина Сурчин заиста на све начине брине о свакој друштвеној групи на свом подручју и доприноси развоју сваке области социјалног живота.

На крају је значајно истаћи да су сви корисници средстава у обавези да одобрена финансијска средства адекватно оправдају и приложе финансијске доказе за то.

С.К.