Вести

ПОНОС ОПШТИНЕ СУРЧИН

Градска општина Сурчин ће и ове године наградити најуспешније ђаке који су током основног школовања, својим радом и залагањем постигли најбоље резултате и протеклих година освојили бројне награде на такмичењима различитих нивоа.

У школској 2019/2020 години, у шест основних школа на територији општине Сурчин, престижна диплома "Вук Караџић" биће додељена тридсет једном ученику, међу којим има 7 ђака генерације, с  обзиром да је ОШ "Бранко Радичевић“ из Бољеваца, направила ове године изузетак и прогласила два ђака генерације.

Овим сјајним младим људима општина Сурчин је припремила новчане награде, вуковци ће бити награђени са по 10.000,00 динара а ђацима генерације ће бити уручено и додатних 10.000,00 динара. Поред новчаних награда, сви награђени ученици ће добити и књигу "Романи" која обухвата четири сјајна романа нашег нобеловца Иве Андрића.

Због целокупне ситуације са вирусом Ковид-19, ове године,  на жалост први пут у свечаној сали општине, неће бити уприличен пријем вуковаца и ђака генерације, којима је сваке године председник општине лично уручивао награде и честитке. Новчане награде и књиге биће достављене директорима школа који ће својим награђеним ученицима, уручити поменуте награде, приликом поделе ђачких књижица.

Понос сваке породице јесу васпитана и добра деца, а општина Сурчин може поносно истаћи да поред сјајних спортиста, сваке године основне школе са територије ове најмлађе општине изнедре и на десетине вуковаца, који нам служе као светао  пример сваком новом школарцу и генерацијама које долазе.

Драга децо, срећан вам завршетак првог поглавља вашег школовања, пуно успеха и среће у даљем школовању и каријери која је пред вама. Трудите се да увек служите на понос, најпре својим родитељима, а немојте ни заборавити место из ког сте потекли, учитеље од којих сте прва слова научили, ваше наставнике и разредне старешине.

 

Текст: Сања Караџић