Вести

ПОЗОРИШНА МАГИЈА ЗА СУРЧИНСКЕ ПРВАКЕ

Захваљујући Културном центру Сурчин и Градском секретаријату за културу, сурчински ђаци прваци имали су прилику да уживају у представи „Тајна чаробног штапића“ београдског дечијег театра „Талија“.
 
Након ученика из Бољеваца, Прогара, Јакова, Добановаца, Бечмена и Петровчића, у позоришној магији глумаца „Талије“, данас су уживали и прваци Основне школе „22. октобар“ у Сурчину.
 
Према речима представника Културног центра циљ овог пројекта је био да се најмлађим мештанима и у доба пандемије приближи позоришна уметност уз поштовање свих епидемиолошких мера.
 
Глумци театра „Талија“ истичу да су уживали у дружењу са сурчинским малишанима имајући у виду да су ђаци током сваког извођења активно учествовали у представи и тако показали да и поред свих модерних технологија које им окупирају слободно време, позоришна магија ипак проналази пут до њих.
 
Овакви и слични пројекти биће реализовани и у наредном периоду, истичу у Културном центру, а захваљујући Градској општини Сурчин која је уложила значајна средства у реконструкцију позоришних сала и Домова културе, програми ће бити одржани и на сценама по месним заједницама.
 
Извор: surcin.rs