Вести

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СУРЧИН У РАЗГОВОРУ СА СУГРАЂАНИМА

Први сунчани дани овог пролећа донели су оптимистичко расположење међу грађане општине Сурчин. Сигуран показатељ да се живот у Градској општини Сурчин враћа у нормалу после више од годину дана јесте пијачни понедељак у Сурчину, са све већим бројем посетлаца пијаце и продаваца. Корона вирус натерао нас је да се понашамо другачије него раније. Људи широм планете научили су шта значи социјално дистанцирање, колико је важно редовно и правилно прање руку и шта све може да се ради од куће. Увидевши значај имунизације, велики број грађана Сурчина се вакцинисао и сразмерно свакодневном повећању броја грађана који се одлучују за вакцинацију, смањује се број новозаражених корона вирусом. 
Председник Градске општине Сурчин,  Стеван Шуша, искористио је  време између два састанка да посети сурчинску пијацу и да на терену у директним разговорима са суграђанима упозна се са оним великим и малим проблемима који их брину, да покуша да их реши, или упути на начин решавања проблема у наредном периоду. Неизбежне теме су биле и промене које је пандемија Covida 19 донела свима нама. 
Наши суграђани нису крили колико су задовољни и колико им значи брига коју су показали Влада и председник Републике Србије, Александар Вучић, за њихово здравље.  Сви су сагласни да пут до повратка нормалном животу и старим добрим навикама води преко вакцинације. Председник Стеван Шуша, истичући општину Сурчин као пример добре праксе кад је организација имунизације у питању и овог пута је,  у директном контакту са грађанима Сурчина, апеловао на суграђане који то нису до сада урадили, да се вакцинишу, да заштите и себе и друге, да би живот у читавој Србији, Београду и Сурчину могао да се што пре врати у нормалу.  Млађим суграђанима који нису вакцинисани председник Шуша је објаснио да је управо вакцинација предуслов да се у живот младих врате оне ствари које су им највише недостајале у последњој години, окупљања, изласци, одласци у позоришта, на концерте и утакмице, путовања, дружења, журке, загрљаји, замена  виртуелног живљења стварним животом. 
„Морамо бити одговорни и према себи и према другима и придржавати се мера и препорука које су донели Влада Републике Србије и Кризни штаб“, истако је председник ГО Сурчин и додао да „сваки нововакцинисани грађанин Сурчина, грађанин Србије, приближио је нашу земљу дану када ћемо са сигурношћу моћи рећи да је корона вирус побеђен“.
 
Извор:  surcin.rs