Вести

ВЕСИЋ УГОСТИО МАЈКУ С ПЕТОРО ДЕЦЕ ИЗ ПРОГАРА

Заменик градоначелника Београда Горан Весић угостио је данас у Старом двору самохрану мајку Јелену Димић са петоро деце која је добила посао геронтодомаћице у Сурчину, чиме је испуњено обећање које је добила пре три недеље када је њену породицу посетио Весић са својом Покретном канцеларијом.
 
Весић је навео да је приликом првог сусрета Јелена Димић изразила жељу да јој Град помогне да пронађе посао како би могла сама да издржава децу, додајући да ће она следеће недеље почети да ради као геронтодомаћица.
 
"На тај начин ће моћи потпуно нормално да обезбеђује приходе за своју децу, а у међувремену ћемо завршити све што можемо а што је у складу са законом да се овој породици помогне", рекао је Весић новинарима.
 
Додао је да је обезбедио да од наредне недеље пет компанија стипендира свих петоро деце.
 
Весић је рекао да ће се због таквих породица којима је потребна додатна помоћ на седници Скупштине града у понедељак основати Фондација за децу и омладину Београда, чији је циљ да помаже породицама које нису препознате у нашем социјалном систему, јер нису социјални случајеви, али им је потребна додатна помоћ.
 
"То су породице у којима су самохрани родитељи најчешће мајке и то је начин да се помогне тим породицама да деци обезбеде све што им је неопходно, као што је школски прибор, одећа, исхрана, преквалификација родитеља и обезбеђивање посла за родитеље", казао је Весић.
 
Јелена Димић је захвалила заменику градоначелника на пријему и на послу који јој је обезбеђен.
 
"Захвална сам на ефикасности, видели смо се пре три недеље, ја сам пре три дана била на разговору за посао и добила сам га", казала је Димић.
 
Извор: Тањуг