Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ЦЕРЕМОНИЈИ ПОЧЕТКА РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ НАЦИОНАЛНОГ ФУДБАЛСКОГ СТАДИОНА

Председник Републике Србије Александар Вучић oбишао је данас припремне радове на изградњи комплекса EXPO 2027, где је присуствовао церемонији почетка радова на изградњи Националног фудбалског стадиона.

Председник Вучић је најавио да ће Национални стадион бити завршен до 1. децембра 2026. године, да је договорено да се финале Лиге Европе игра на њему 2028. године, као и да ће бити један од три најлепша стадиона у Европи.

„Није ово питање само стадиона, питање је живота наших људи, места где ће људи моћи да воде своју децу и унучиће, где ће моћи да уживају. За мене је ово живот, остварење снова. Ово нам доноси раст, веће плате и пензије“, поручио је председник током обиласка и додао да је Србија показала како може да се такмичи са великим земљама.

Председник Вучић рекао је да ће Национални стадион бити изграђен по највишим стандардима, док ће заједно са објектима за изложбу EXPO 2027 представљати град у граду. Он је објаснио да ће стадион бити најмодернији и по свим еколошким прописима, да ће имати три тематска парка и 10.000 паркинг места.

"Не постоји лепши стадион у Европи где може да се игра. Градио га је врхунски архитекта Марк Фенвик који је пројектовао стадионе у Катару. Имаће 52.000 места, столице ће бити врхунског квалитета. У питању је озбиљан грађевински пројекат", навео је председник и додао да се гради и пристаниште те да ће посетиоци моћи бродовима и чамцима да пристигну на Национални стадион.

"До три милиона посетилаца очекујемо само за време трајања EXPO 2027 и више од 120 земаља учесника. Станови које ћемо да изградимо служиће за учеснике изложбе, за спортисте, музичаре, младе људе, а онда ћемо да видимо коме ћемо да их продамо и под којим условима, јер је то ексклузивна локација. Да ли ће то да буду млади лекари, или они које вратимо из иностранства, или студенти, или неки други, видећемо и то ћемо под повољним условима да продамо", истакао је председник, додајући да ће се градити и два голф терена.

"Све што градимо доприноси расту наше земље и утиче на повећање плата и животни стандард наших људи", рекао је председник, истакавши да смо сањали велике снове, за многе мислили да се неће остварити, али да без великих снова нема ни успеха.

Председник Вучић је постављањем лопте са потписима легендарних играча, али и са својим потписом, симболично означио почетак изградње Националног стадиона у Сурчину.

Извор: predsednik.rs