Вести

"Јако близу, а као да сте километрима далеко"

Сања Елез, члан организационог одбора манифестације "Бојчинско културно лето 2015“, гостовала је на Студију Б и том приликом најавила дешавања на Летњој сцени у Прогару.

- Забележено је да долази велики број људи, не само из општине Сурчин, него и из Београда и других градова, како би посетили програме који су осмишљени за овогодишње Бојчинско културно лето.

 Додала је да се на Летњој сцени може уживати и независно од времена.

- Киша не може да поквари наше програме. У Бојчинској шуми уживамо и када пада киша јер је Летња сцена надкривена. Постоји 500 седећих места.

Сања Елез је подсетила и шта још грађани могу да посете на територији општине Сурчин.

- Ми смо успели на леп начин да спојимо наутички туризам и копнени, манифестациони, излетнички. Заиста, све у једном. За пример ћу узети наш прелепи Савски излет, који полази са Новог Београда. Потом, обилазак салаша "Стремен" и манастира Фенек. На нашој територији се налази и Музеј ваздухопловства, као и етно кућа Стајков, која приказује мултиетничност ових крајева, заједнички живот Словака и Срба. Као и бисер наше општине, наутичко село "Бисер", комплекс кућица на води. Цела општина пружа мир, недалеко од центра Београда. Јако близу, а када се померите на дан или два, осећате се као да сте отишли километрима далеко - закључила је Елез и позвала све Београђане, али и становнике других градова у Србији да посете општину Сурчин.

Програм за предстојећи викенд Бојчинског културног лета:

-          22. август (субота), Међународни мото скуп у Бојчинској шуми ( 12-18 часова - дружење, 18 часова - дефиле кроз Општину Сурчин, 20:30  часова - рок концерт)

-          23. август (недеља), 17 часова –  спортско –плесни клуб „М ПЛУС„    21 час – концерт „ МАГЛА БЕНД"