Вести

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ПРОСЛАВИЛА СЕДМИ РОЂЕНДАН

Чланови ОО СНС Сурчин присуствовали су скупу поводом седмог рођендана Српскe напреднe странкe.

Александар Вучић, председник странке, поручио је у Сава центру да је СНС и даље најјача и најодоговорнија странка у Србији. 

Поред лидера СНС-а Алесандра Вучића и председника Србије Томислава Николићa, скупу су присуствовали председник Републике Српске Милорад Додик, министар спољних послава Србија Ивица Дачић, као и многобројни амбасадори и друге званице.

Александар Вучић је захвалио свима који су дошли, и рекао је како ће и наредном пероду морати да се напорно ради. 

- Кад смо дошли на власт, стопа корупције је била таква да су криминалци буквално живели на рачун Србије. Тајкуни су у великом минису, а Србија је у плусу - рекао је Вучић и осврнуо се на односе Србије са другим земљама.

- Србија је јача и снажнија из дана у дан, иако су оштри, некада груби и некада нису фер међународни односи. Моја визија јесте Балкан без сукоба, без тврдих стега и размирица. Балкан на којем је могућ слободан проток људи и добара, где се не свађају и не ратују. Ми Срби хоћемо добре односе са Хрватима, Бошњацима и Албанцима. У том контексту наставићемо разговоре и са албанском страном у Бриселу јер је циљ дугорочни мир у региону  - рекао је председник Владе Србије.

Лидер СНС-а је говорио и томе да ће доћи до промене у оквиру странке. 

- Нажалост и неки од нас помислили су да је власт прилика за богаћење, за лагодан живот, за поглед ка себи и својима, уместо ка народу и држави. Зато ћемо у јануару имати страначку скупштину да бар део тих људи заменимо, вратимо на право место, а новим, енергичним и храбрим људима пожелимо добродошлицу у нашу странку којом хоћемо да променимо стварност у Србији.

Вучић се и захвалио Томиславу Николићу на храбрости. 

- Захваљујем Вам на томе што сте имали храбрости да урадите оно што нико од нас није имао. На томе што сте имали довољно поштовања и увек довољно љубави према народу и велико срце за СНС - рекао је Вучић.

Председник Србије и оснивач СНС-а, Томислав Николић похвалио је Владу Републике Србије.

- Нема бољих од вас, а бољи сте него кад сам постао председник државе. Бољи сте него кад сам донео једну од најтежих одлука у животу, да постанем први председник којем су сви грађани једнаки, а имам љубав само према једној странци - вашој, нашој, мојој - рекао је Николић и додао:

- Неки на нама, још не исправљајући грешке, примењују другачије аршине, понашају се недостојно и стављају нас пред избор обећаног бољег живота и у запрећеног остајања у сиромаштву. А ми до бољег живота бисмо можда стигли ако продамо душу ђаволу и сами озваничимо отимање Косова и Метохије. То може онај који нема и претке ни потомке, нико - рекао је председник Србије.

Председник РС, Милорад Додик рекао је да је Република Српска увек на страни наше земље. 

- Ми се трудимо да не будемо проблем Србији. Наши односи су данас на најбољем нивоу захваљујући заједничким напорима - рекао је Додик.

Ивица Дачић је рекао да је време да Србија више не буде земља пропуштених прилика и изневерених очекивања.

На прослави седмог рођендана су говорили и редитељ Емир Кустурица, као и Алфред Гузенбауер, аустријски политичар које је саветник Владе Србије.

Након говора Алесандра Вучића, хор је отпевао "Востани Сербие", а пуштено је и на стотине плаво-црвених балона.