Вести

ВЛАДИМИР ШУША ИЗ СУРЧИНА ИЗАБРАН ЗА НОВОГ ОДБОРНИКА У СКУПШТИНИ ГРАДА БЕОГРАДА

Одборници града Београда одржали су 22. седници по реду. Разматрани су закључци о приступању промени Статута Града Београда, допунама одлука о комуналном реду, потврђивање новог мандата одборнику Владимиру Шуши из Сурчина, избору члана Градског већа.

Поред тога, разматрало се и о изменама одлуке о локалним комуналним таксама, предлозима одлука о подизању бисте краља Александра I, споменика Диани Будисављевић и Бориславу Пекићу и уметничке инсталације "Напредна орхидеја", као и о предлозима решења о образовању одбора за њихово подизање

На дневном реду нашли су се и Предлог плана генералне регулације насеља Добановци, детаљне регулације за просторно културно-историјску целину Топчидер, предлози планова детаљне регулације дела урбанистичке целине "Панчевачки рит" и центра насеља Миросаљци у општини Лазаревац, као и предлози одлука о изради још десетак планова.

Одборници су на седници разматрали мере за превазилажење последица које се односе на пословање привредних субјеката у периоду изградње, реконструкције или санације комуналне инфраструктуре на територији града, измене и допуне програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2015. годину, Предлог програма обнове објеката јавне намене на територији града Београда, Предлог одлуке о измени и допуни одлуке о уређивању и одржавању гробља и сахрањивању, као и Предлог одлуке о измени и допуни одлуке о моделу и методу за спровођење поступка приватизације Пољопривредне корпорације Београд.

На седници Скупштине града одборници су расправљали и о Предлогу решења о давању сагласности на одлуку о изменама Статута ЈКП "Јавно осветљење", предлозима решења о давању сагласности на ребалансе програма пословања јавних комуналних предузећа "Градска чистоћа", "Београдске електране", "Паркинг сервис”, "Погребне услуге”, ГСП "Београд” и ЈП "Градско стамбено”. 

 
По скраћеном поступку разматрао се предлог решења о разрешењу и именовању директора и в.д. директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, затим чланова управних, надзорних и школских одбора, као и предлоге решења о разрешењу члана одбора и именовању уметничког директора Београдског интернационалног театарског фестивала (Битеф) и избору члана Савета за локалну самоуправу.

 

 

Потврђивање новог мандата одборнику Владимиру Шуши

Рајка Велага - Предлог плана генералне регулације насеља Добановци

Предлог плана генералне регулације насеља Добановци

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА