Вести

ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ САВА У СВИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СУРЧИН

Школска слава Свети Сава прослављена је у свим основним школама на територији општине Сурчин.

Заменица председнице ГО Сурчин, Тања Делић, присуствовала је обележавању Светог Саве у ОШ "Вожд Карађорђе“ у Јакову. Ову прилику, Тања Делић је искористила да уручи поклон директорки школе у Јакову Зорици Митровић. Ученици ове школе су добили сто књига за њихову библиотеку. На почетку прославе, свим присутнима се обратила директорка школе, које подсетила који је то пут којим је ишао Свети Сава.

- Традиционално се састајемо да на данашњи дан заједно из жито, колач и свећу, у миру и слози прославимо школску славу Светитеља Саву. Много година пре нас, Свети Сава је своје јунаштво поредио са жељом за образовање. Позвао је своје кћери и синове, да буду храбри, честити, да крену у подвиг, да крену у школу, да се образују. Његов пут је данас наш пут. Пут образовања је наш смисао за дане који нам долазе - рекла је директорка Основне школе, Зорица Митровић, а затим се и захвалила Општини Сурчин.

- Користим прилику да се захвалим Градској општини Сурчин, која нам је управо уручила поклон, сто нових књига за библиотеку - рекла је Зорица Митровић.  

Прослава школске славе започета је Светосавском химном, затим је уследило резање Славског колача. Након тога, ученици и наставници школе из Јакова, припремили су пригодан програм, који је био посвећен лику и делу Светитеља и Просветитеља нашег – Светог Саве.

Прослави су присуствовали чланови већа Општине Сурчин, родитељи, ђаци и многобројни гости.  

(Фото: Маријана Вучић, Текст: И.П.)

 

Прослава Светог Саве у ОШ "Вожд Карађорђе" Јаково

Прослава Светог Саве

Прослава Светог Саве

Прослава Светог Саве

Прослава Светог Саве

Прослава Светог Саве