Вести

У ТОКУ РАДОВИ У ЈАКОВУ

У сурчинском насељу Јаковo, настављени су радови код Основне школе "Вожд Карађорђе" у центру села. Наиме, овим радовима се завршава реконструкција пута Јаково-Бољевци. Поред тога, како је рекао Стеван Шуша, председник Скупштине општине Сурчин, завршиће се и реконструкција платоа код цркве.

 - То је оно што нам је остало од прошле године и завршићемо. Исто тако, у Јакову ћемо завршити и плато који смо обећали. Управо је цео пројекат у фази потписивања уговора да бисмо добили плоче. Тако да ћемо тај део платоа, неких 300 квадрата, исто тако урадити - рекао је Стеван Шуша, за МАГ телевизију.

 Вредност радова у Јакову износи око три и по милиона динара, а радове изводе екипе предузећа Београд пут. Када се радови заврше, биће направљен паркинг испред школе и вртића. 

 - Ту ће се зацевити, избетонирати односно асфалтирати, тако да деца која долазе у школу могу да користе тротоаре. Поред тога, родитељи који доводе малу децу у обданиште, имаће где да се паркирају - рекао је Шуша и додао да се почетком фебруара очекују радови у осталим насељима на територији општине Сурчин.

 - Кренуће радови и у Сурчину на изради тротоара. Вероватно ћемо прво завршити Моравску улицу у Добановцима, а онда ћемо радити Војвођанску улицу, и то онај део од Новог Београда, до пумпе на уласку у Сурчин. У овом првом периоду радиће се и Скопљанска улица у Сурчину и Београдска улица у Добановцима - рекао је Шуша.

 Председник Скупштине је објаснио да ће се у наредном периоду велика количина новца уложиту у саобраћајну инфраструктуру.

 - Тренутна сума коју смо добили за прво полугодиште, да тако кажем, је око 130 милиона. После тога, добићемо још нека средства и све ће то бити уложено у путеве. Ми смо већ направили план, које ћемо улице асфалтирати, и план је усвојен. Тачно знамо које улице у ком нашем месту ћемо радити - закључио је председник Скупштине општине Сурчин.

 (Фото: Т.Д, Текст: И.П ) 

ТВ МАГ Обреновац