Вести

ШТИТИМО БОЉЕВЦЕ ОД ПОПЛАВА

У Бољевцима су у току радови на ископу канала који ће служити за одвод атмосферских падавина. Пре тога, Јавно предузеће "Сурчин" је очистило дивљу депонију која се налазила у овом сурчинском насељу. Радове у Фенечкој улици је обишао председник Скупштине ГО Сурчин, Стеван Шуша.

- Ми имамо нерегулисане депоније, као и сва места у Београду. Овде је била велика депонија, то смо успели да очистимо. Надамо се да грађани Бољеваца, неће бацати поново смеће. Овај канал који сада копамо, на неки начин ће бити заштита, неће моћи баш тако лако да га прелазе. Оно што је наравно битно за Бољевце, због Саве која је већ надошла, а сећамо се сви 2014. године. Ми смо за Бољевце направили и израдили план за одводне канале. Нажалост, мислили смо да ћемо већ прошле године да почнемо са копањем, али нисмо успели због надлежности. То иначе припада "Београд путу", то би они требало да раде. Међутим, они немају ни капацитета ни средстава. Ми смо онда овде почели да радимо, да помогнемо прво да подземне воде не плаве овај део. Сигурно ћемо током године, успети и у целим Бољевцима да урадимо канале, по том плану који смо израдили. Тако да, штитимо Бољевце од полава - рекао је Стеван Шуша, и објаснио да Бољевци нису једино место које има проблема са подземним водама.

- У општини Сурчин, имамо Бољевце и Прогар, који су директно угрожени кад Сава надође. Међутим, подземне воде се онда манифестују и у Добановцима и Бечмену, па и у једном делу Јакова и Сурчина. Ипак, најкритичнији су Бољевци. Ове године ћемо кренути по том плану, који је већ направљен јер не можемо да чекамо "Београд пут" да дођу и одраде свој део посла, јер би нас онда Сава вероварно поплавила - рекао је Шуша за МАГ ТВ.

Радове на копању канала у Бољевцима, изводи Јавно предузеће "Сурчин". Према плану, након завршетка канала, простор ће бити претворен у игралиште за децу и спортски терен.

(Фото: Маријана Вучић, Текст: И.П.)

ТВ МАГ обреновац

Стеван Шуша, председник Скупштуне ГО Сурчин

ШТИТИМО БОЉЕВЦЕ ОД ПОПЛАВА

ШТИТИМО БОЉЕВЦЕ ОД ПОПЛАВА

ШТИТИМО БОЉЕВЦЕ ОД ПОПЛАВА

ШТИТИМО БОЉЕВЦЕ ОД ПОПЛАВА

ШТИТИМО БОЉЕВЦЕ ОД ПОПЛАВА