Вести

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШАО РАДОВЕ У СУРЧИНУ

Наставља се асфалтирање два километра тротоара у Војвођанској улици у Сурчину. Радове су обишли: градски менаџер Горан Весић, председник Скупштине општине Сурчин Стеван Шуша заједно са својим тимом, члан Градског већа Марко Зељуг, секретар Секретаријата за саобраћај Душан Рафаиловић, директор ЈКП "Београд пут" Иван Тејић и директор Дирекције за путеве Славиша Живковић.    

Председник Скупштине општине Сурчин Стеван Шуша рекао је да се поред ових тротара, предвиђа и изградња тротоара у насељима Петровчић, Прогар, Бечмен, Јаково и Бољевци.

- Имамо план комплетно до краја године шта ћемо урадити. За овај део посла, који је до сада урађен, уложено је 55 милиона динара. У наредном периоду, у тротоаре ћемо уложићемо још 80 милиона динара. Као што Град Београд гледа да равномерно развија све своје општине, тако и ми у Општини Сурчин гледамо да сва наша насеља исто тако равномерно добијају оно што им је неопходно - рекао је Стеван Шуша, председник Скупштине ГО Сурчи за МАГ телевизију. 

Градски менаџер, Горан Весић, рекао је да је веома битно да се општина Сурчин развија и урбанизује.

- Поред ових тротара у Војвођанској, радимо упоредо тротоаре у Моравској улици. Завршили смо тротоаре у Скопљанској и Београдској улици. Тротоари у Моравској улици су око 600 метара дужине. Све укупно читава инвестиција ће нас коштати око 55 милиона динара. Ово место, које је део града, нема довољно тротоара, а саобраћај је веома интезиван. На овај начин се подиже квалитет живота људи. Ми ћемо и у наредном периоду, у договору са Општином и грађанима, да наставимо да уређујемо и урбанизујемо Сурчин. На тај начин, Сурчин би заиста постао место које личи на део Београда и у коме ће грађани имати исте услове живота, као и у другим деловима града - рекао је менаџер Београда, Горан Весић.

Овом приликом Весић је рекао и да је завршен тендер за канализацију, који је вредан 150 милиона динара. Изабран је извођач радова, а почетком априла ће почети радови. Поред Сурчина, планирана је изградња канализације на целој територије општине Сурчин.  

У међувремену су завршени радови на увођењу водовода у насељу Кључ. Марко Зељуг, члан Већа Града Београда рекао је да је вредност ових радова била 17,7 милиона динара. 

- Грађани су показали велику иницијативу да се прикључе на водовод. На основу иницијативе грађана да дођу до информација, Београдско Јавно предузеће водовод и канализација, отворило је шалтер у Општини Сурчин, где грађани који су заинтересовани могу да добију информације - рекао је Марко Зељуг, члан Већа Града Београда. 

(Фото: Маријана Вучић, Текст: И.П.)

TВ МАГ Обреновац

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШАО РАДОВЕ У СУРЧИНУ

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШАО РАДОВЕ У СУРЧИНУ

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШАО РАДОВЕ У СУРЧИНУ

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШАО РАДОВЕ У СУРЧИНУ

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШАО РАДОВЕ У СУРЧИНУ

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШАО РАДОВЕ У СУРЧИНУ