Вести

ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА У ПОЉОПРИВРЕДИ

У Бољевцима је одржана трбина на тему "Подстицајна средства у пољопривреди". Овом приликом, грађани су имали прилике да сазнају план и програм Секретаријата за привреду, у оквиру ког функционише и Управа за пољопривреду. Сви пристни су могли да сазнају на који начин могу да се пријаве на конкурс за подстицајна средства у пољопривреди.

- Постоје два одвојена конкурса, у којима постоје подкатегорије за подстицај пољопривреде. Један конкурс се односи на развој пчеларства на територији града. У оквиру тог конкурса, ми смо предвидела да сви заинтересовани пчелари почетници могу да конкуришу за седам кошница, без ројева и на опрему за центрифугирање меда. Средства која могу да се добију, од стране Секретаријата за привреду, су у износу од 45 хиљада динара. То су неповратна средства, које Град донира. Од тих, 45 хиљада, 80% суфинансира Град, а 20% је учешће пољопривредних газдинства које конкуришу за та средства - рекао је Марко Зељуг, члан већа Града Београда и објаснио је да се други део конкурса односи на пластеничку производњу.

- Конкурс за пчеларство ће бити отворен до 15. априла, а за ратарску производњу односно пластенике до 28. априла. Сви заинтересовани, треба конкурсну документацију да доставе или поштом или лично у Секретаријат за привреду, Краљице Марије 27.  Лица која буду остварила права на подстицајна средства, морају да та пластеник држе на парцели у наредних пет година јер ће Инспекција секретаријата вршити контролу - рекао је Зељуг.

Предност за подстицајна средства имаће самохрани родитељи и незапослена лица. Услов за конкурисање је регистровано пољопривредно газдинство. 

ТВ МАГ Обреновац

трибина

трибина

трибина

трибина