Вести

КАНДИДАТИ ОДГОВАРАЛИ НА ПИТАЊА ГРАЂАНА

Кандидати за одборнике су разговарали са грађанима о свим проблемима које имају наше комшије. Јово Ђурђевић, Јелена Прокопљевич, Душан Вујадиновић и Мухарем Рахимовић, саслушали су сугестије својих суграђана. Поред тога, грађани су имали прилике да добију бесплатне правне савете од Бојана Вукеновића

Овом приликом, кандидати за одборнике су одговарали и на питања грађана, која су постављена на званичној Фејсбук страници ОО СНС Сурчин.

 

Душан Вујадиновић, кандидат за одборника

Милија Орашанин: Занима ме да ли ће се у скорије време урадити вртић за децу у Сурчину?

Душан Вујадиновић: У плану је да се у наредном периоду отвори још један вртић у Сурчину. Сада су у објекту у Косовској улици, Јавно предузеће за спорт, информисање, катастар, Црвени крст и Социјално. Они ће се изместити у стари Дом здравља у Сурчину, који ће бити адаптиран за ту намену. Тада ће се зграда у Косовској улици прилагодити за потребе вртића. Ту би онда била и Управа, централна кухиња, централни магацин, а можда чак и перионица, пошто сада то услужно ради агенција.

Славиша Стојановић: Ступио је на снагу закон о заштити становништва од заразних болести а нико није надлежан за контролу воде деци на селима која су приморана на бунаре? Па како ћемо онда заштити становништво?  Питање зашто деца и мештани који живе на селима и приморани су на бунаре јер немају водовода немају контролу исправности воде?

Душан Вујадиновић: Села која припадају општини Сурчин, налазе се на Београдском водоводу. Једини део Сурчина који није имао градску воду је насеље Кључ. Тај проблем смо решили ове године. Одрађена је примарна мрежа. Оно што могу да посаветујем господина је да се обрати локалној самуправи, од које може да добије информације на који начин да реши проблем.

 

Јово Ђурђевиић, кандидат за одборника

Оља Стевановић: Шта ће бити са домом културе у Бољевцима???

Јово Ђурђевић: Расписан је тендер који је завршен. Извођач радова је одабран, то је Квин базени из Добановаца. Тренутно је у току жалбени рок од седам дана. За сада нема жалби на поступак јавне набавке. Тако да се очекује да у наредних десетак дана почну радови на санацији објекта Дома културе, где ће се радити фасада, и мењаће се кров. Зидаће се још један спрат и тај део ће се адаптирати за вртић. Капацитет ће бити до 60-оро деце, чиме ће се растеретити вртић у Јакову. Циљ је да ту буду деца из Бољеваца и Прогара.

Грађанин желео да остане анониман: Када ће се коначно решити расвета у Радио фару?

Јово Ђурђевић: По захтеву месне заједнице, која је направила план по улицама, Јавно предузеће је набавило материјал. Следеће недеље екипе ће изаћи на терен и поставиће 40 лампи у насељу Радио фар. Поред тога, поставиће се и додатно осветљење у насељу Кључ. У договору са Електродистрибуцијом, поставиће се орамар у насељу Кључ, како би напонски ормар подржао још додатних лампи у овом насељу.  

 

 

Јелена Прокопљевић, кандидат за одборника

Маријана Коцић-Лазић: Занима ме када ће се догодити фискултурна сала у Добановцима,кухиња и трпезарија за ђаке и продужени боравак. Занима ме како да добијемо уличну расвету у улици Владе Вујића, фали две или три светиљке до краја улице, Војвођанска улица нема тротоар,улица је јако уска и немамо где да се склонимо када иду аутомобили,занима ме канал у истој улици Војвођанској,да ли ће овако смрдети цело лето.....Ако се сетим још нечег питаћу. Хвала

Јелена Прокопљевић: Што се тиче фискултурне сале, тренутно се ради исправка пројекта, која ће потрајати око месец дана. У буџету Града, за салу је одвојено 70 милиона динара. Хала која је у плану да се изгради, захтева дозволу Владе с обзиром да превазилази величину која је пропорционална броју ученика. Влада мора да прогласи да постоји општи интерес за изградњу хале, а то све има процедуру. Након тога, расписује се тендер за извођача радова, који траје три месеца. Након тога почиње градња. С обзиром да је за све ово потребно време, очекиван почетак радова је следеће године.  У склопу хале ће бити и проширење вртића, кухиња и простор за продужени боравак.  

У плану је израда тротоара у Војвођанској улици, од Лоле Рибара до Радничке улице, у наредних неколико месеци. Што се тиче уличне расвете, морате поднети захтев у месну заједницу, која онда то прослеђује Јавном предузећу. Што се тиче канала у Војвођанској улици, проблем пријавите комуналној инспекцији, која онда захтев прослеђује надлежном органу.

Грађанин желео да остане анониман: Имамо велики проблем са луталицама. Велики број паса луталица, са којима не знамо шта да радимо. Може ли нека помоћ?

Јелена Прокопљевић: Једини начин да решите овај проблем је да пријавите Зоохигијени, јер је то у њиховој надлежности. Њихов број телефона је 011/32930399.