Вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА ТОРЊА ЦРКВЕ У ПЕТРОВЧИЋУ

Председник општине Сурчин Стеван Шуша заједно са председником Месне заједнице Петровчић Милованом Ћирковићем, обишли су радове на реконструкцији старог торња храма „Св. Јована Крститеља“ у Петровчићу.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ТОРЊА ЦРКВЕ У ПЕТРОВЧИЋУРЕКОНСТРУКЦИЈА ТОРЊА ЦРКВЕ У ПЕТРОВЧИЋУ

У склопу радова на реконструкцији цркве, који су започети пре четири месеца, завршена је прва фаза у којој је урађен пресек влаге, замењена лимена конструкција торња, на врху куполе су  замењене дрвене греде металним конструкцијама, исправљен је  крст који је уједно и испескиран и офарбана је купола торња. У првој фази је остало још да се исправи и мали крст, који је такође накривљен, и тиме би била завршена реконструкција горњег дела цркве. Када је у питању санирање видљивих оштећења узрокованих влагом, стручњаци су саветовали да се након периода од годину дана поново обави малтерисање зидова.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ТОРЊА ЦРКВЕ У ПЕТРОВЧИЋУРЕКОНСТРУКЦИЈА ТОРЊА ЦРКВЕ У ПЕТРОВЧИЋУ

По речима председника општине Сурчин Стевана Шуше, за радове на обнови цркве у Петровчићу, која је  била  у најлошијем стању од свих верских објеката на својој територији, општине Сурчин је издвојила милион и пет стотина хиљада динара. Општина Сурчин ће наставити  и даље да помаже у обнови и реконструкцији, да би се верски храмови на њеној територији сачували од даљег пропадања.