Вести

32. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић заказао је за данас, 18. јула са почетком  у 10 часова, 32. седницу Скупштине Града Београда.

32. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

Одборници су на данашњој седници, поред осталих тачака дневног реда,  разматрали и УСВОЈИЛИ веома битне ОДЛУКЕ за Градску општину Сурчин а то су Одлуке о  изради ПДР-а на деловима  територије општине Сурчин.

-  ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НАСЕЉА РАДИО ФАР (ГО СУРЧИН)    

- ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА КОМПЛЕКС АЕРОДРОМА „НИКОЛА ТЕСЛА БЕОГРАД“ (ГО СУРЧИН)

- ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ПОДРУЧЈА УЗ ВИНОГРАДСКУ УЛИЦУ СА САОБРАЋАЈНОМ ВЕЗОМ ДО АУТОПУТСКЕ ОБИЛАЗНИЦЕ(ГО НОВИ БЕОГРАД И ГО СУРЧИН).

32. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА32. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

Осим тога, одборници су разматрати још и  Предлог плана детаљне регулације подручја Јајинци – целина А1, Предлог плана детаљне регулације за изградњу фекалног колектора од Хитне помоћи до Улице Венизелосове,  Предлог одлуке о измени Одлуке о јавној расвети, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о Градској управи Града Београда, Предлог одлуке о усвајању пројекта јавно-приватног партнерства у обављању комуналне делатности приградског и локалног превоза путника на територији града Београда, као и предлози одлука о измени оснивачких аката „Београдског водовода и канализације”, „Ветерине Београд”, Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, „Београдвода”, „Хиподрома Београд”, „Београдске тврђаве” и „Аде Циганлије”.

Одборници су разматрали и предлоге решења о давању сагласности на одлуке о расподели нето добити из 2015. године „Градског стамбеног” и Урбанистичког завода Београда и Предлог решења о давању сагласности на одлуку о покрићу губитака из ранијих година ЈКП „Београд-пут”. По скраћеном поступку одлучивали су о решењима о разрешењу и именовању чланова школских одбора у једном броју основних и средњих школа у Београду.