Вести

ФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФСС

Фудбалски савез Сурчина се нашао први на листи ФС Србије, који је покренуо акцију поклањања спортске опреме и лопти општинским савезима.

ФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФССФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФСС

Акцију помоћи општинским фудбалским савезима у виду спортске опреме и лопти, ФС Србије започео је у Сурчину. У акцији је учествовао  селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин, технички директор Горан Буњевчевић,  заменик генералног секретара ФСС Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСБ Мирко Глушчевић као и представници ОФС Сурчина.

ФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФССФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФСС

-Ово је почетак реализације акције ФС Србије и регионалних фудбалских савеза, у овом случају ФС Београда и Националног фудбалског савеза. Од овог момента стартујемо са општином Сурчин и регионом Београд. У наредном периоду вршићемо континуиране акције где ћемо на територији шире Србије изабрати по једну општину и један општински савез и даровате све фудбалске клубове са територије те општине комплетом спортске опреме и по десет лопти- рекао је Јован Шурбатовић, заменик генералног секретара ФСС.

ФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФССФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФСС

Ова акција је велики корак у популаризацији фудбала међу децом у општини Сурчин.

-Ми смо данас изабрани као најмлађи фудбалски савез под окриљем Фудбалског свеза Београда. Новоосновани смо и  окупљамо седам сениорских екипа и и две школе фудбала, за сада, и ово је дар Фудбалског савеза њима. Ово је почетак пројекта који ће да послужи у омасовљавању фудбала и игре међу децом и самим тим, подршка коју добијамо од ФСС је веома битна и утицаће на то да се све више деце са територије општине Сурчин почне бавити фудбалом. Што се тиче сениорских екипа, наш главни репрезент је ФК „Будућност“ из Добановаца, који је тренутно у Првој лиги Србије. Затим, ту су фудбалске екипе „Јединство“ из Сурчина и „Срем“ из Јакова, који се тренутно налазе у Београдској зони. Екипе „Шумадинац“ из Бечмена и „Борац“ из Прогара који се налазе у првој Београдској лиги и екипе „Посавац“ из Бољеваца и ФК Петровчића, који се налазе у Међуопштинској лиги - рекао је Душан Вујадиновић, председник ОФС Сурчин.

ФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФССФС СУРЧИН ПРВИ ДОБИО ПОМОЋ ОД ФСС

Спортска опрема и лопте ускоро ће бити подељени по целој Србији а приоритети приликом доделе спортске опреме биће они општински савези који до сада никада нису добили помоћ.

Текст: Татјана Лазаревић