Вести

ГРОБЉА У БЕЧМЕНУ И СУРЧИНУ ДОБИЈАЈУ НОВИ ИЗГЛЕД

На иницијативу грађана и ГО Сурчин, Јавно предузеће „Сурчин“ је започело пројекат уређења гробаља на територији општине.

 ГРОБЉА У БЕЧМЕНУ И СУРЧИНУ ДОБИЈАЈУ НОВИ ИЗГЛЕД ГРОБЉА У БЕЧМЕНУ И СУРЧИНУ ДОБИЈАЈУ НОВИ ИЗГЛЕД

Тренутно су у току завршни радови  на сеоском гробљу у Бечмену и започети су радови на гробљу у Сурчину.

У Бечмену се радови на изградњи ограде у дужини од 240 метара, приводе крају. Измештена је стара ограда и урађен је бетонски зид који одваја гробље од пута а ради се и унутрашњост комплекса гробља. Раде се типске стазе, као на гробљима у Сурчину и Добановцима, које ће довести до боље функционалности и лакшег приступа до самих гробних места. У току је нивелација терена, наредних дана и тај део посла ће бити приведен крају.

 ГРОБЉА У БЕЧМЕНУ И СУРЧИНУ ДОБИЈАЈУ НОВИ ИЗГЛЕД ГРОБЉА У БЕЧМЕНУ И СУРЧИНУ ДОБИЈАЈУ НОВИ ИЗГЛЕД

У Сурчину су започети радови на изградњи бетонске ограде на гробљу у дужини од 50 метара. Ограда се ради од капеле до улаза у гробље, чиме ће гробље бити одвојено од пута, рекао је Миливоје Мијаиловић, заменик директора ЈП „Сурчин“ који свакодневно обилази радове које изводи ово предузеће.

Гробље у СурчинуГробље у Сурчину

-На православном гробљу у Сурчину тренутно се изводе радови на зидању бетонске ограде у дужини од 50 метара и урађене су  нове стазе у дужини од око 250 метара. Настављају се радови на уређењу гробаља и гледамо да у сваком месту на територији општине Сурчин уредимо и православно и католичко гробље.  У Бечмену је урађена бетонска ограда на православном гробљу у дужини од 250 метара и радимо на ископу и припреми радова за извођење стаза. У Петровчићу је  такође урађена ограда и све радове изводимо уз помоћ локалне самоуправе. Због завршетка грађевинске сезоне, ЈП „Сурчин“ се максимално ангажовало да заврши све планиране радове и већ правимо нове планове за идућу годину- рекао је Миливоје Мијаиловић, помоћник директора ЈП „ Сурчин“.

Миливоје МијаиловићМиливоје Мијаиловић

Након Бечмена и Сурчина, радови се настављају у Јакову и Петровчићу. ЈП „Сурчин“ ће у току 2016. године уредити пет гробаља на територији општине и то је огромна инвестиција  за коју је издвојено 9 милиона динара. Ово су највећа средства у последњих 30 година која су издвојена за побољшање услова и уређење гробаља, која ће после радова имати бољи изглед.

Све радове по пројекту уређења гробаља на територији Градске општине Сурчин изводи ЈП „Сурчин“.  

 ГРОБЉА У БЕЧМЕНУ И СУРЧИНУ ДОБИЈАЈУ НОВИ ИЗГЛЕД ГРОБЉА У БЕЧМЕНУ И СУРЧИНУ ДОБИЈАЈУ НОВИ ИЗГЛЕД