Вести

ОПШТИНА СУРЧИН РАСПИСАЛА КОНКУРС ЗА ЦИВИЛНА ДРУШТВА

Градска општина Сурчин расписала је конкурс путем којег додељује средства за финансирање или суфинансирање пројеката организација цивилног друштва који је отворен до 18.октобра 2016.

-Укупан износ који је опредељен за реализацију пројеката је 6 милиона динара и то из области развоја спорта, науке, културе, образовања и других пројеката који доприносе развоју Градске општине Сурчин, у складу са законом и Статутом града Београда а комплетна документација може се преузети на сајту наше Општине. Оно што је потребно је попунити пријемни образац у три примерка, затим приложити копију Статута Удружења, потом доказ о суфинансирању партнерске организације, уколико се пројекат тако финансира, и нека друга документа за које подносиоци пријаве сматрају да су потребна за приложени пројекат. - рекла је Снежана Милеуснић, члан Већа ГО Сурчин.

Конкурс је расписан до 18. октобра и на конкурсу могу учествовати само организације цивилног друства са подручја општине Сурчин.

-Удружења која имају право да конкуришу јесу удружења која су регистрована у складу са Законом о Удружењима и која реализују пројекат на нашој Општини или на некој другој али да представљају Градску општину Сурчин. Трошкови који ће се финансирати, дакле који су прихватљиви, јесу трошкови потрошног материјала за пројекат, канцеларијског материјала, трошкови грејања, електричне енергије, воде и трошкови ангажованих лица ПДВ-а. Оно што се неће финансирати јесу пројекти комерцијалног ефекта, затим пројекти који су прошле године финансирани из буџета општине Сурчин а нису реализовани, неће се финансирати трошкови губитака, дуговања и неке ставке из пројекта које се већ финансирају из других извора- нагласила је члан Већа Снежана Милеуснић.

Удружења могу конкурисати само за један пројекат а највећи износ који могу добити за његову реализацију је 200 хиљада динара