Вести

МИТИНГ СНС У МЛАДЕНОВЦУ

Кандидат за председника Србије Александар Вучић поручио је вечерас да, за разлику од својих политичких ривала, досовских политичара, он у свакој прилици, у земљи и иностранству, у сусрету са страним политичарима, и онима који нам нису склони, увек заступа интересе своје земље и свог народа.

"Тамо где сам - има неко ко говори у име наше Србије. Тамо је Србија заштићена", рекао је Вучић на предизборном митингу у Младеновцу.

Поносан је, каже, што није имао лаке разговоре, пре неки дан, са представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини, а није било лако, јер се борио, не за себе или против својих политичких противника, већ за Србе са Косова и Метохије, за Републику Српску, за мир у Босни и Херцеговини, за добру Србију, за нова поглавља, инвестиције, фабрике...

Уосталом, додао је, немојте мене да слушате о томе како представници бившег режима говоре странцима против своје земље, слушајте њих саме:

"Сами кажу да у 45 минута разговора с Могерини њих петорица нису говорили ништа друго осим против своје државе, против мене, и своје легитимно изабране владе".

Због тога је, каже, поносан на себе и на разговоре с Могерини, коју иначе поштује јер се бори за интересе ЕУ, али не жели лоше Србији.

"Борио сам се за нашу земљу, а не за себе, и нисам се борио против њих, јер борићу се и за њих, за сваког грађанина Србије, без обзира за кога гласао и којој политичкој партији припадао. У томе је разлика између нас и њих", рекао је Вучић.

Он је у том контексту подсетио на, како је рекао, један од лично најтежих тренутака када је нападнут на комеморацији у Поточарима, у Сребреници, и када је самом себи рекао: "Нећеш сагнути, ни погнути главу, јер представљаш Србију, а од тога веће части нема".

Ми смо, каже, Срби поносни и нећемо главу да погнемо тамо где нас терају, већ где ми то хоћемо.

Најавио је да ће заступати интересе земље и на самиту у Сарајеву, где ће се сви са Балкана састати али да не иде тамо зато што је то једноставно, већ зато што тамо где је - има неко ко говори у име Србије, и Србија је заштићена тамо где је.

Како је рекао, обавештен је да ће Албанци на Косову чак и мимо свог Устава донети одлуку о формирању војске, а да су у Хрватској тражили да наш амбасадор дође у њихово министарство, ваљда да изразе протест због споменика који ћемо подићи мајору Тепићу.

Вучић је рекао да могу многи да инсистирају колико хоће, на чему год хоће, али ћемо ми тражити мир сваког дана, разговоре са Албанцима.

Није му, каже, тешко свакога дана да разговара и са Тачијем, и Мустафом, али да има граница које Србија неће никада да прелази.

"Знамо шта хоћемо" поручио је Вучић.

А онима у Србији, који прете и који причају да ће код нас бити пуцања као у Македонији поручује да им то неће дозволити и да о томе могу само да сањају:

"Можеш да сањаш колико хоћеш, али нећеш да пуцаш на српску децу да би се дочепао фотеље", рекао је Вучић.

"Ударајте вас десеторица, колико можете, ја ћу да се борим, а наша победа значи сигурну будућност Србије", поручио је Вучић политичким противницима на изборима.

Како је рекао, један од тих досовских кандидата се појавио у Крупњу, месту које су разорили за време своје власти и уништили и затворили једину фабрику која је радила, Крупањку, а не знају ни где су, ни које су тамо реке...

"Био сам тамо девет пута, подигли смо куће и путеве после поплава, отворили уз помоћ Расима Љајића и наших турских пријатеља фабрику и запослили 200 људи, док су они тамо некада све уништавали".

"Зато нису могли ни 20 људи да скупе на трибину", приметио је Вучић.

Позвао се на извештај после недавне посете Мисије ММФ, који говори о одличним резултатима, никад нижу инфлацију, стабилне јавне финансије...

На тим, здравим основама сада можемо да повећавамо плате и пензије, а не на политичким порукама, навео је Вучић.

"То је озбиљан програм" поручио је Вучић.

"Разумем их што ме мрзе. Што би рекао велики Милош, како да те не мрзе кад је Србија почела да побеђује, кад више није последња рупа на свирали, кад први пут имамо суфицит у размени са Хрватском, кад више нико не подиже тон на Србију када не добије одговор који жели, кад идем и у Вашингтон и код Меркелове и код Путина и у Брисел и када разговарамо на истој равни", приметио је Вучић.

Наводећи да су тражили "његову главу" и говорили да не сме да им изађе на црту, Вучић је рекао да је сада изашао на црту:

"Смемо и да изгубимо... За нас то није страшно, али је питање како би било за Србију", запитао је Вучић.

Вучић је позвао све коалиционе партнере да се укључе и да заједно победе, истичући да сада не постоје партијске разлике.

"Неће бити лака битка, десет њих против једног кандидата, али ударајте вас десеторица, ја ћу да се борим, даћу све од себе да вас победим, а видећемо да ли народ то жели. А наша победа значи напредак Србије, добру и сигурну будућност Србије и Младеновца", поручио је Вучић.

 

Вучић грађанима Младеновца: Увек ћу шитити Србију

Председнички кандидат Александар Вучић наставио је вечерас предизборну кампању у Младеновцу, а пре митинга се обратио грађанима, за које није било места у хали за митинг, истичући да ће, уколико буде изабран, свој посао радити поштено, марљиво и одговорно и да ће, као и увек, штитити Србију.

Испред хале у Младеновцу, наиме, велики број грађана сачекао је Вучића, на киши, а он им је рекао да њега и не морају да слушају у кампањи. Довољно је, каже, да послушате шта говоре моји противкандидати.

"Послушајте шта су рекли у последњих неколико дана, о својим сусретима са Федериком Могерини, говоре само како су се жалили на владу и државу, а ја сам бранио Србе на Косову, Србе у РС и државу Србију", рекао је Вучић.

Премијер је рекао да ће и данас и увек да ради за своју земљу и државу, те да штити народ и "прави најбоље резултате".

Додао је и да је против њега десет кандидата, али да он нема проблем са тим и да их се није уплашио.

"Свих десет на један, дођите, овде је више енергије и снаге", поручио је Вучић.

извор: Танјуг