Вести

УРУЧЕНА ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА

Унија жена и Општински одбор СНС Сурчин, заједно са Јулијаном Станисављевић, стручним сарадником  УГ „Друштвене делатности“ Вождовац, уручили су данас нашој суграђанки Загорки Златановић (84) инвалидска колица која су јој била преко потребна.

Наша суграђанка бака Зага је пензионерка у најнижој категорији и корисник је туђе неге и помоћи. Живи у породичном домаћинству са ћерком и двоје унучади, који се старају о њој од 2007. године, када је прележала тежи облик херпес зостера, који је био окидач за васкуларну деменцију и како је болест с годинама напредовала, а услед честих микро можданих удара, дошла је у стање слабе покретљивости екстремитета. То је све довело до прелома кукова услед падова, па је сада везана за постељу и зато су јој инвалидска колица била неопходна.

Координаторка Уније жена СНС Сурчин Љиљана Лечић покренула је иницијативу да се нашој суграђанки обезбеде инвалидска колица. У сусрет нам је изашла Јулијана Станисављевић из Удружења грађана „Друштвене делатности“ Вождовац и директор Радмило Галић, који су донирали колица  и ми им се овим путем захваљујемо од срца.

УГ „ Друштвене делатности“ Вождовац основано је пре три године и баве се проблематиком особа са инвалидитетом и социјално угроженим лицима. Успешна сарадња Општинског одбора СНС Сурчин и Удружења грађана „Друштвене делатности“ траје већ дужи временски период  а све у циљу помоћи нашим најугроженијим категоријама становништва, јер смо се препознали у раду и укључили се заједно у све ове акције.