Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА НА ТЕМУ ХРАНИТЕЉСТВА

Унија жена СНС Сурчин је организовала Трибину на тему ХРАНИТЕЉСТВА, у уторак 24.децембра 2019.године у конгресној сали Наутичког села,, Бисер " у Бољевцима.
Гости Трибине из Центра за породични смештај и усвојење Београд били су: директорка  Мирјана Новаков, саветник за хранитељство и реализатор едукативних програма Гордана Обрадовић, реализатор стручних програма за стручне раднике Тамара Борисављевић, као и руководилац одељења Градског центра за социјални рад у Сурчину Вишња Миливојевић.
Присутне грађане, будуће усвојитеље, представнике Удружења хранитеља из Сурчина, представнике ГО Сурчин, гости су упознали са темом: шта је хранитељство, шта породица добија кроз бригу о детету на хранитељству, која документација је потребна за заснивање хранитељства, која је улога Центра за социјални рад. Директорка Центра за породични смештај и усвојење Мирјана Новаков је нагласила да је Општина Сурчин место са највише хранитеља у Србији, укупно 39. Представнице Удружења хранитеља из Сурчина су испричале своја искуства, шта их је навело да постану хранитељи, а нарочито истакле да са децом која су у хранитељству имају однос као са својом рођеном децом.
Унија жена СНС Сурчин је успела да у антикампањи промовише хранитељство и уврсти га у приоритете на својој Општини и обећала да је ово прва од многобројних трибина које ће бити организоване на ову тему у наредној години.
 
Текст: Марина Кузмановић