Вести

ОПШТИНА СУРЧИН НА САЈМУ ТУРИЗМА

Mеђу бројним излагачима на 44. Међународном сајму туризма своје туристичке капацитете представила је и Градска општина Сурчин. Сајам је изузетна прилика да се посетиоци ове манифестације упознају са богатом туристичком понудом општине која је надомак Београда и коју у сезони посети велики број гостију из других градова.

Директорка Туристичке организације Градске општине Сурчин Сања Тројановић је на презентацији истакла да је туризам пример добре праксе у Сурчину уназад већ више од десет година. На првом месту општина може да се поноси природним ресурсима које чува и негује, али је поред еко туризма тренутно популарно и мало предузетништво у виду активности локалних удружења жена, додавши и да остали привредници у значајној мери доприносе развоју туризма у општини Сурчин.

Свакако, главни туристички потенцијал општине Сурчин је река Сава која запљускује бисерну обалу у Бољевцима где се налази јединствено Наутичко село "Бисер", туристички комплекс са кућицама за смештај на води и марином за пловила. Стога је на сајамској презентацији представљен пројекат унапређења туристичке понуде у овом природном комплексу, који ће бити реализован у наредном периоду.

Штанд Градске општине Сурчин налази се у хали 4 Београдског сајма и део је туристичке презентације Града Београда.

 

Извор: surcin.rs