Матовић: Док се председник Вучић бори за грађане на КиМ, Ђилас наставља са прљавом кампањом

Данас док се Александар Вучић свим силама бори да одржи мир и стабилност, да сачува животе наших суграђана на Косову и Метохији, Ђиласова пропагандна машинерија наставља са прљавом кампањом зарад стицања јефтиних политичких поена.
Тако у истом дану имамо Маринику, Алексића и Миливојевића који настављају са лажима о породици Вучић, а са друге Ђиласов пајац Војислав Јаношевић је поново у акцији манипулација и бахатости, а баш тако га памтимо из времена док је био одговоран за општину Сурчин.
Колико је волео Сурчин и бринуо о грађанима најбоље говоре чињеница да је буџет наше општине опустошио.
Не смемо заборавити да је фирма његове сестре из Добановаца изводила радове на гасификацији. Такође, Јаношевић је у сопствени пословни простор уселио зграду општине, те је себи из општинског буџета уплаћивао шест хиљада евра месечно.
Јаношевић је веровао да “треба општини” и кућа и плац његове сестре на центру Купинова, општина Пећинци, па је општинским новцем то купио.
Из свега наведеног јасно се види да је Јаношевић волео и бринуо само о свом џепу, али не о Сурчину и грађанима Сурчина.
За разлику од Ђиласовог Јаношевића који није изградио ниједно обданиште, који је оставио Сурчинцима дуг у општинском буџету од 500 милиона динара, данас се у Сурчину ради и гради.
Данас Сурчин иде напред, захваљујући одговорној власти предвођеној Српском напредном странком у Сурчину су отворена два нова вртића, завршена је позоришна сала у Сурчину. Обновљени су Домови културе у Бољевцима и Добановцима. Направљена је фискултурна сала у Бечмену након деценија и деценија чекања.
Изграђена дечија игралишта, теретане на отвореном и паркови за децу у сваком насељу наше општине. Обновљене су све школе и урађени нови тргови у Бољевцима, Јакову и Добановцима.
Дом здравља је опремљен најсавременијом опремом и тежимо да то буде један од најопремљенијих примарних здравствених центара, а не амбуланта која ће се само звати Дом здравља.
Дуг општине је сведен на минимум, тачније данас општина Сурчин нема дуговања,људима су враћене паре за канализацију и гасификацију, јер то је посао одговорне власти да спроводи а не дужност грађана да сакупљају из сопствених средстава.
Не смемо дозволити ни Ђиласу ни његовим пуленима Мариники, Алексићу, ни Војиславу Јаношевићу да својим лажима и манипулацијама поново варају народ.

Рајка Матовић, чланица Главног одбора СНС и народна посланица