Вести

87 УЧЕСНИКА ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ

Црква Светог Саве у Бечемену на Богојављенско јутро била је пуна верника који су присуствовали литургији поводом једног од највећих хришћанских празника. Међу њима су били учесници овогодишњег пливања за Часни крст коју Туристичка организација Градске општине Сурчин организује 12. пут за редом.
Након литургија литија се од цркве упутила ка Бечменском језеру где се одржава ова традиционална манифестација. Ни киша, ни суснежица нису засметали храбрима пливачима којих је ове године било највише до сада, чак 87.
Након заједничке молитве и заклетве ускочили су у воду а ове године први је до Часног крста допливао Драган Божић, спортски тренер из Прогара, који није крио радост и узбуђење што је имао ту част да понесе плашт победника и уздигне крст.
Најстарији учесник манифестације је седамдесетосмогодишњи Рајко Здјелар који је ове године пливао заједно са ћерком и унуком.
Председник општине Сурчин Стеван Шуша је похвалио пливаче на храбрости изразивши задовољство што је сваке године број пливача све већи.
Осим пливача ова манифестација привлачи и све већи број посетилаца не само из општине Сурчин, већ и из суседних места.
 
Izvor: surcin.rs