Вести

АУТОБУС ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У СУРЧИНУ

Данас су грађани Градске општине Сурчин имали прилику да се вакцинишу у аутобусу за вакцинацију, од 10-18 часова, који је био постављен у Војвођанској улици број 438, код платоа ,,DAKI PETROL" пумпе, Sinopharm и Pfizer вакцином.
Аутобус ГСП је према препорукама и стандардима Градског завода за јавно здравље преуређен у пункт за вакцинацију. Лекари несметано могу да раде у аутобусу, а цео процес од пријаве грађана до вакцинације траје неколико минута.
Интересовање грађана Сурчина, који се до сада нису вакцинисали а који нису могли да посете мобилне пунктове који су били организовани по селима, је било велико. Вакцинисало се укупно 174 грађана.
Сања Караџић, начелница одељења за друштвене делатности ГО Сурчин, изјавила је да је вакцинација у Сурчину питање опстанка и на глобалном нивоу и једини начин да победимо корону. Додала је и да је вакцинација у Сурчину почела од 18. јануара 2021.године, а данашњи мобилни пункт је Градска општина Сурчин организовала у сарадњи са Домом здравља Сурчин.
У Сурчину је до сада вакцинисано преко 14.500 грађана, а ревакцинисано скоро 13.000, рекао је др Марко Берак, надлежни лекар Дома здравља у Сурчину.
- Задовољни смо, али можемо и боље и овом приликом позивам све грађане који нису, да дођу да се вакцинишу, а то могу да учине сваког радног дана од 7-19 часова и викендом од 7-18 часова у Дому здравља у Сурчину - рекао је др Марко Берак.
Вакцинални пункт је обишао председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша, члан Већа Града Београда Милош Дангубић, испред Градског завода јавно здравље др Ивана Беговић, екипе Дома здравља Сурчин и дежурне Хитне помоћи, као и руководство Градске општине Сурчин, које је поднело највећи терет организације.
 
Текст: Марина Кузмановић
Извор: surcin.rs