Вести

БОЈЧИНСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2015.

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ БОЈЧИНСКОГ КУЛТУРНОГ ЛЕТА 2015. КОНЦЕРТОМ ГРУПЕ „ ГАРАВИ СОКАК „

Бојчинско лето

 

Председник Скупштине ГО Сурчин Стеван Шуша и градски менаџер Горан Весић, отворили су вечерас " Бојчинско културно лето 2015. ", које ће трајати све до 11. октобра .

Уметнички програм фестивала отворен је концертом групе „Гарави сокак”, а уз бројне грађане манифестацији су присуствовали и Андреа Радуловић, заменица председника Скупштине града, Весна Ивић, чланица Градског већа, Славко Гак, градски секретар за спорт и омладину и челници општине Сурчин.

 Отварајући „Бојчинско културно лето” Горан Весић је подсетио да прошле године, због поплава које су захватиле и територију

 општине Сурчин ова ова манифестација није одржана, али да се традиција одржавања фестивала ове године наставља.Градски менаџер је истовремено нагласио да ће ова манифестација бити уврштена у програм подршке Секретаријата за културу, где ће бити подржана и на финансијски и на сваки други начин.

Према речима Стеванa Шуше, председника Скупштине општине Сурчин, „Бојчинско културно лето” трајаће наредна три месеца, са 30 разноврсних програма.

Манифестација се од 2009. године приређује у Прогару, у амбијенту Бојчинскe шумe, која је заштићено природно добро на чијем улазу је смештена летња наткривена сцена са 500 места за седење. Како је истакао г-дин Стеван Шуша, програм задовољава најразличитије потребе и укус публике. Он је истовремено позвао све Београђане да у наредна три месеца посете овај фестивал.