Вести

БОЉЕВЧАНИ ЖЕЛЕ ДА ОЧУВАЈУ СВОЈУ ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

Председник Месне заједнице Бољевци Јанко Склабински, организовао је вечерас на отвореној летњој сцени у школском дворишту, трибину о очувању животне средине и предности коришћења еколошких и природних препарата у домаћинству и за личну употребу.

 Поред  Еко школе „Бранко Радичевић“ у Бољевцима, која ученицима од првог дана подиже  еколошку  свест и потребу  очувања животне средина,  Месна заједница Бољевци је препознала потребу едукације грађана на тему  заштите, очувања и унапређења животне средине  и подизања нивоа еколошке свести, организовањем  трибина и радионица.

Тема вечерашње  трибине је била едукација Бољевчана о коришћењу природних детерџената за домаћинство и личну употребу, који нису штетни за здравље људи и не загађују  животну средину јер су биоразградиви.

Живети у складу с природом, побољшати квалитет  живота у здравственом, духовном и материјалном смислу својим суграђанима, хранити се здраво и чувати земљу која нам даје храну, идеја је оваквих трибина којих ће бити све више на територији општине Сурчин и трудићемо се да што више грађана са територије наше општине укључимо у рад , као би очували своју животну средину и повећали квалитет живота свих грађана.