Вести

БОЉЕВЦИ ЈЕДНО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ

Основна школа „Бранко Радичевић“ у Бољевцима је стара седамдесет година и од тада нису вршене веће поправке. На захтев запослених и уз огромну подршку и разумевање председника општине Сурчин Стевана Шуше, биће урађена нова фасада која је у складу са свим стандардима па ће и енергетска исплативост бити подигнута на виши ниво.

БОЉЕВЦИ ЈЕДНО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕБОЉЕВЦИ ЈЕДНО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ

Управо је завршен тендер за извођача радова на  фасади школе и ускоро почињу радови. Извођач са радовима почиње 14. јула са циљем да се све заврши пре почетка нове школске године. По уговору рок је тридесет дана али је извођач обећао да ће и пре рока завршити радове. Летњи распуст су запослени искористили да се радови несметано одвијају и да почетком нове школске године, децу дочека школа са новим изгледом.

Осим уређења школе у Бољевцима у плану је решавање проблема са још неким институцијама.

БОЉЕВЦИ ЈЕДНО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ

-Тренутно актуелно и на чему радимо је проблем који имамо са вртићем. То је пресељење наших институција, градских и републичких из старе школе у Косовској 2 у Сурчину. У току идуће недеље расписаћемо тендер за извођење пројеката за адаптацију старог Дома здравља, чиме ћемо створити услове да ове инситуције преселимо. Онај проблем који стално истичемо је да имамо огроман број деце који не можемо да сместимо у вртиће. Овом адаптацијом и пресељењем, створићемо услове за смештај око 300 деце у Сурчину и адаптацијом Дома културе у Бољевцима, створићемо услове за смештај 100 деце са тог подручја у вртић који радимо у Бољевцима- рекао је Стеван Шуша, председник општине Сурчин за ТВ Маг.

БОЉЕВЦИ ЈЕДНО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕБОЉЕВЦИ ЈЕДНО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ

Решавањем ових проблема центар Бољеваца добиће нови изглед а местанима олакшати свакодневица.