Вести

БРИГА О НАЈМЛАЂИМ СУГРАЂАНИМА

Програм започет пре три године на задовољство, пре свих, најмлађих становника Сурчина, биће настављен и ове године. Одељење за друштвене делатности општине Сурчин расписало је јавни позив за доделу поклон пакета са беби опремом новорођеним Сурчинцима.

Према речима начелнице Одељења Сање Караџић позивају се родитељи, старатељи и хранитељи беба, рођених у периоду од 10.12.2021. године до 31.12.2022. године, са територије Градске општине Сурчин, да поднесу захтев за доделу пакета за бебе.

За бебе рођене у децембру месецу 2020. године, пријаву могу поднети сва претходно наведена лица , која нису у децембру месецу поднела пријаву из објективних разлога.

Критеријум за доделу пакета за бебе је да један од родитеља, односно старатељ или хранитељ,  има пребивалиште на територији Градске општине Сурчин.

Ради остваривања права на доделу пакета за бебе потребно је доставити следеће доказе:

 Попуњен пријавни образац (који се може преузети на сајту општине, www.surcin.rs, или на писарници Управе ГО Сурчин);

Доказ о пребивалишту подносиоца захтева на територији градске општине Сурчин (очитана лична карта);

 Извод из матичне књиге рођених за дете/децу (ако су близанци) – фотокопија

Рок за подношење пријава је од дана објављивања Јавног позива  до 31.12.2022. године, до 15,00 часова.

Пријаве се достављају поштом, на адресу, Градска општина Сурчин, ул. Војвођанска, број 79, 11271 Сурчин, или лично на писарници у згради општине Сурчин, у времену од 07,30 до 15,00 часова, сваког радног дана, са назнаком „Пријава за доделу пакета за бебу“ .

Такође, и ове године општинско Одељење за друштвене делатности спроводи сада већ традиционални програм доделе дечијих ауто седишта са циљем унапређења безбедности у саобраћају. Позивају се родитељи, старатељи и хранитељи беба, рођених у периоду од 10.12.2021. године до 31.12.2022. године, са територије Градске општине Сурчин, да поднесу захтев за доделу ауто - седишта за бебе. Критеријум за доделу ауто – седишта за бебе је да један од родитеља, одн. старатељ или хранитељ, има пребивалиште на територији Градске општине Сурчин а документација је иста као и за доделу беби пакета.

Овом приликом је и истакнуто да је расписан и јавни позив за Удружења грађана на тему унапређења безбедности у саобраћају са посебним освртом на децу од 1. до 4. разреда основне школе, а рок за пријаве је до 31.12. 2022. године.

Извор: surcin.rs