Вести

БРИГА О СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ СТАНОВНИЦИМА

Један од главних приоритета у раду Градске општине Сурчин је брига о социјално угроженим становницима. Из тог разлога у кабинету председника општине одржан је састанак руководиоца  Центра за социјални рад у Сурчину, представника Полиције, Дома здравља, Националне службе за запошљавање, сурчинских основних школа и Градске општине Сурчин.

Тема састанка била је унапређење сарадње свих институција које воде бригу о социјално угроженим мештанима Сурчина као општине која се убрзано развија и бележи пораст броја становника.

Поред свих суграђана који захтевају неки вид социјалне помоћи, на састанку су у фокусу били становници ромске националне мањине.

Као основни проблеми препознати су осипање ромске популације из образовног система, као и  мала заинтересованост за запослењем.

У вези са тим договорени су начелни модели решавања тренутних проблема како би се унапредио живот ромске заједнице, али и свих грађана који се налазе у ситуацији социјалне потребе, истакао је руководилац Центра за социјални рад у Сурчину Немања Антонијевић.

Извор: surcin.rs