Вести

ДEЧИЈА НЕДЕЉА У БЕЧМЕНУ

 У Бечмену је јуче, 5. октобра, одржана традиционална „Олимпијада ђака првака“, у оквиру обележавања „Дечије недеље“.  Председник Скупштине Градске општине Сурчин Душан Вујадиновић је отворио манифестацију и том приликом поздравио присутне учеснике и госте. Градска општина Сурчин је активни учесник Дечије недеље и обезбедила је богат програм намењен деци, који треба да ову недељу посвећену само њима учини што лепшом и интересантнијом.

На „Олимпијади ђака првака“ учествовали су сви прваци ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Бечмена и Петровчића, који су се такмичили у три дисциплине: трка у џаковима, обарање чуњева и надвлачење конопца.  На крају такмичења, као и сваке године, уследила је додела медаља за све учеснике. Медаље су уручили чланови Већа Градске општине Сурчин Предраг Барош, Светлана Лозанчић, Весна Шаловић и Милица Андрић и одборница Татјана Лазаревић. Ове године најуспешније одељење било је 1/3 из Петровчића и они су тимским радом и убедљивом победом освојили пехар, који је уручио Душан Вујадиновић, председник Скупштине оптшине Сурчин.

Организациони покровитељи овогодишње „Олимпијаде ђака првака“ су Месна заједница Бечмен, „Фан парк“ Бечмен, пекара „Бата интегра“ и Црвени крст Сурчин.

Дечија недеља је међународни празник који се прославља широм планете и представља успешан модел сарадње између државе и бројних грађанских и стручних организација, повезујући при том све важне актере који се баве заштитом права деце.

Извор: surcin.rs