Вести

ЂАЦИ ВАС МОЛЕ, УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ!

Данас је у ОШ „22.октобар“ у Сурчину одржано предавање под називом „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ у организацији ЈКП „Паркинг сервис“ Београд, Скупштине града Београда и уз помоћ управе саобраћајне полиције града Београда и подршке општине Сурчин.

ЂАЦИ ВАС МОЛЕ, УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ!ЂАЦИ ВАС МОЛЕ, УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ!

Председница комисије за безбедност саобраћаја ГО Сурчин Рајка Велага, присуствовала је данашњем  предавању, које се  већ десет година спроводи у свих 17 општина на територији града Београда а које је намењено ђацима првацима.

ЂАЦИ ВАС МОЛЕ, УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ!ЂАЦИ ВАС МОЛЕ, УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ!

Након предавања, прваци су добили на поклон  флуоресцентне  прслуке, како би били видљиви на путу од куће до школе и од школе до куће и увек када су на улици. Ове године као новитет, добили су и брошуру „Безбедно до школе“, да би учили како да се понашају у саобраћају.

ЂАЦИ ВАС МОЛЕ, УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ!

Ђаци прваци из ОШ „22.октобар“ имали су данас прилику да науче како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знаке. Кроз интерактивну представу деца су се дружила са предавачем „Паркинг сервиса“ и представницима Одељења саобраћајне полиције Сурчин и општине Сурчин. ЈКП „Паркинг сервис“ је обишао све школе на територији Општине и сви мали прваци су добили основну обуку о правилима понашања у саобраћају и о безбедности у саобраћају.