Вести

ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У СУРЧИНУ

Председник општине Сурчин Стеван Шуша присуствовао је данас у ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину свечаној приредби за ђаке прваке.

ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У СУРЧИНУДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У СУРЧИНУ

Први септембар је празник сваке школе и сваког места у Србији јер крећу нове генерације ђака у први разред основне школе. Општина Сурчин је за све ђаке прваке припремила пакетиће са слаткишима и школским прибором, који су их  чекали првог школског дана у учионицама, као добродошлица и  срећан почетак школовања.  Да им сваки дан буде сладак као овај први а школски прибор да марљиво уче и  пишу својој учитељици, рекао је члан Већа ГО Сурчин Милан Прокопљевић обраћајући се првацима у Добановцима.

Већина првака је донедавно ишла у Предшколску установу Сурчин. Директорка ПУ Сурчин Тамара Родић је изјавила да је веома срећна и поносна,  што је Предшколска установа „Сурчин“ била део њиховог одрастања и честитала срећан почетак школске године ђацима првацима као и свој деци која су уписана у ПУ Сурчин.

Приредбу ђацима првацима у Основној школи „Вук Караџић“, приредили су њихови старији, сада школски другови.

ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У СУРЧИНУДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У СУРЧИНУ

Малишанима и њиховим родитељима  успех у даљем школовању прво је пожелео директор школе Драгојле Секулић, затим се  захвалио општини Сурчин на подршци након чега се председник ГО Сурчин Стеван Шуша обратио ђацима првацима и њиховим родитељима.

-Драги наши прваци, поштовани родитељи, уважени директоре, сви запослени у школи „Вук Караџић“, у име општине Сурчин и у своје лично име желим  Вам срећан и успешан почетак нове школске године. Нашим првацима желим најпре да упознају своје учитељице и учитеље а онда своје другаре. Да буду марљиви, вредни и добри ученици и да се највише играју. Да им овај период одрастања, буде онај период који сви ми памтимо, као најлепши период нашег живота - – рекао је председник општине Сурчин Стеван Шуша.

ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У СУРЧИНУДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У СУРЧИНУ

И још је истакао да ће општина наставити да  помаже рад свих образовних установа у Сурчину, како у процесу васпитавања деце, заједно са школом и родитељима, да се од  ових малих људи створе успешни, способни и људи пуни знања.  Када заврше цео циклус образовања, да остану у Сурчину и да наставе развој општине Сурчин. Г-дин Стеван Шуша је још нагласио  да ће општина Сурчин заједно са  школама,  учинити  све да се деца у школи осећају безбедно. Врло брзо ће се  увести видео надзор у школе, који ће бити повезан са станицом полиције у Сурчину а општина ће наставити да пружа сву неопходну помоћ да се  унапреди и тај сегмент.

На крају је председник општине још једном честитао малим првацима полазак у школу и пожелео да постану добри људи.

Ове године у клупе школа у Сурчину сешће 482 ђака првака.