Вести

ДОМ ЗДРАВЉА СУРЧИН У ПРОЦЕСУ ОДВАЈАЊА ОД ДОМА ЗДРАВЉА ЗЕМУН

У згради општине Сурчин чланови привременог Управног и Надзорног одбора и вршилац дужности директора Дома здравља Сурчин састали су се са председником општине Стеваном Шушом како би разговарали о даљем раду ове здравствене установе и о даљој сарадњи, на задовољство свих становника општине. 

Председник општине је нагласио да је иницијатива за одвајање сурчинског Дома здравља од земунске установе покренута још 2014. године као би здравствена заштита била доступнија свим грађанима Сурчина. Он је истакао да ће комплетан процес одвајања, који није лак, бити ускоро завршен, како пацијенти из Сурчина не би морали да путују 40 километара до Земуна да би обавили поједине прегледе.

Како би Дом здравља Сурчин као самостална здравствена установа могао несметано да функционише биће потребно обезбедити одређени број нових запослених, пре свих, лекара специјалиста, истакао је Тихомир Хрњак, председник привременог УО ДЗ Сурчин.

У складу са решавањем свих неопходних административних послова који су везани за пријем нових здравствених радника и који не зависе од општине, очекује се да би сурчински Дом здравља свој самостални радни век могао започети за нешто више од месец дана, истакао је Хрњак.

По одлуци Министарства здравља, функцију в.д. директора Дома здравља Сурчин обављаће др Марко Берак који ради као гинеколог у овој здравственој установи.

 

Извор:surcin.rs