Вести

ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА УРЕЂЕЊУ ТРГОВА У ДОБАНОВЦИМА И ЈАКОВУ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији и уређењу тргова у Добановцима и Јакову, заједно са Милошем Дангубићем, чланом Градског Већа и Стеваном Шушом, председником Градске општине Сурчин, као и његовим сарадницима.

Град Београд је издвојио значајна средства за реконструкцију оба трга. У наредним данима  радови на уређењу трга у Добановцима ће бити готови, док ће се на завршетак радова на уређењу трга у Јакову чекати још око месец дана.  Горан Весић је нагласио да је важно да се Београд развија на сваком делу своје територије и да је урбанизација  сваког насеља једнако важна као и у центру града. Он је подсетио да Сурчин има седам насеља, али нису сва била урбанизована и прилагођена животу становништва, те је било потребно да се уради додатни напор како би сва ова насеља имала боље услове за живот.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша је истакао да откако је Град Београд донео политику равномерног развоја и рубних општина, у Сурчину то на сваком кораку може и да се види.

-  Ови тргови које завршавамо, само су један део пројеката које ћемо урадити, а онда следи реконструкција тргова у Прогару и Петровчићу, а изазов ће бити трг у Бечмену. Изградња дела аутопута ,,Милош Велики" од Сурчинске петље до улице Јурија Гагарина и Војвођанске на Новом Београду мења Сурчин и приближава сва ова наша места центру Београда. То је један од разлога што ће у будућности грађани пожелети да дођу да живе у Сурчину. - рекао је Стеван Шуша и нагласио да је општина Сурчин добар пример како треба радити у једној општини.

Прошле године је завршен и велики пројекат уређења трга у Бољевцима, који је променио изглед центра села и постао место где се грађани окупљају и проводе своје слободно време. У наредних месец дана биће завршени тргови у Добановцима и Јакову, а онда и у осталим селима. Једно од великих проблема у Добановцима је изградња фискултурне сале, а у наредних десет дана бити објављен тендер за њену изградњу, најавио је заменик градоначелника. Једно од великих инвестиција је изградња зграде Општине у Сурчину, која ће објединити све јавне установе и институције, а у наредном периоду општинска власт ће радити на реализацији идејног плана, уз подршку Града. Градска општина Сурчин наставиће да ствара једнаке услове за живот грађана у свим насељима.

Текст: Марина Кузмановић

Извор: surcin.rs