Вести

ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас заједно са председником општине Сурчин Стеваном Шушом завршне радове на асфалтирању путног правца Бечмен–Петровчић. Обиласку радова присуствовао је и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, чији радници асфалтирају пут у дужини од једног километра и ширине шест метара.

ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ

Горан Весић подсетио је да је асфалтирање пута и тротоара урађено на основу иницијативе грађана упућене Општини Сурчин, након чега је Град Београд кренуо у реализацију пројекта.

ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ

– Иза нас је километар пута који је био у веома лошем стању и који је сада обновљен, а једнако је важно то да смо уредили тротоаре са обе стране пута, у укупној дужини од 2,4 километра. То практично значи да ће људи по први пут ићи тротоаром, а не улицом као до сада, што је нарочито важно за децу која сада могу безбедно да стигну до школе, али и за све друге становнике овог краја. Са „Путевима Србије” договорили смо се да се не овом правцу додатно  ураде још 2,2 километра пута према Петровчићу и очекујемо да „Београд-пут” те радове започне већ за неколико дана. Потом ће се радови на правцу према Петровчићу наставити у темпу како новац буде омогућавао и верујем да ћемо наредне године обавити цео овај посао – рекао је градски менаџер.

ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ

Весић је подсетио да је Град Београд у последње две године у путеве на територији општине Сурчин уложио око 140 милиона динара.

– Реконструисали смо 15 великих улица, преко пет километара асфалта, и мислим да можемо рећи да се одавно толико новца није уложило у овдашњу инфраструктуру. Приградске и градске општине морају имати исти третман, штавише у приградским општинама потребно је урадити више јер у њима често недостаје инфраструктура коју градске општине већ одавно имају. Сви грађани Београда морају бити једнаки и сви они имају право на добар пут, превоз, воду и канализацију. Дакле, трудимо се да у приградским општинама подигнемо квалитет живота свесни да посла има много и да нема довољно новца за све одједном, али ако овако наставимо, у будућности много заједно можемо да урадимо – истакао је Горан Весић.

ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ

Потврдивши да је Град Београд у протеклом периоду уложио много средстава  у инфраструктуру општине Сурчин, председник  општине Стеван Шуша казао је да је ова година била једна од најбољих у развоју општине.

ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ

– У овом тренутку у току је још један изузетно важан пројекат, а то је изградња канализационе мреже. То је посао који ће се радити до краја године, а већ идуће године кренућемо у процес прикључења. Ове године смо на првом месту по улагању у приградске општине, а верујем да ћемо до краја код Града Београда конкурисати за још пројеката. Изградња овог пута веома је значајна јер је овај правац био један од најлошијих. Његовим завршетком означићемо реконструкцију свих главних улица. Након тога кренућемо у споредне улице, где је ситуација такође незавидна и где је људима потребна помоћ. Пре неколико дана завршили смо уређење школске фасаде у Бољевцима, поставили комплетан кров и обновили тоалете школе у Јакову, у току су радови у школи у Добановцима и Сурчину. и да граднније препознао наше захтеве, све то би било много скромније – рекао је Стеван Шуша. 

ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У БЕЧМЕНУ