Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА И ПРЕДСЕДНИК ГО СУРЧИН ПОСЕТИЛИ ПОРОДИЦУ САВИЋ У ПЕТРОВЧИЋУ

Градоначелник Београда Зоран Радојичић, председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша, заједно са својим сарадницима, и члан Већа Града Београда Милош Дангубић, посетили су породицу Савић, која је ратне 1992. године дошла из Тузле у Петровчић, где и данас живе.

Породица Савић је уз помоћ конкурса Комесаријата за избеглице и Градске општине Сурчин добила нову пољопривредну машину, ротациону косачицу.

Домаћин Раденко Савић нагласио је да му помоћ много значи, њему и његовој породици, а да је до сада косио ручном косом, а ове године то може радити са косачицом коју је добио од Комесаријата за избеглице.

Градоначелник Зоран Радојичић истиче да му је велико задовољство што је имао прилику да посети овакву једну дивну породицу.

-Ово је почетак једне наше акције где желимо да што више разговарамо директно са породицама, појединцима у различитим деловима Београда о њиховим проблемима и њиховом виђењу како можемо да учинимо лепшим, бољим и функционалнијим део града где они живе, а они увек имају идеје и како Београд може да се развија - казао је градоначелник Београда.

Радојичић изражава задовољство што породица Савић која је дошла деведесетих година успела да се снађе и да оформи овакво једно дивно домађинство, направи кућу и да као породица која напредује из дана у дан заслужују респект и пажњу.

Грађани Петровчића у разговору са председником општине и градоначелником питали су када ће успети коначно да проради амбуланта, која због мањка лекара у пандемији корона вируса није у могућности да прима пацијенте.  

Стеван Шуша се слаже да је разлог зашто амбуланта не ради ковид пандемија, а ако икако буде могла да се обузда корона, у наредних 10 или 15 дана могли би да се врате лекари овде, али то ипак зависи од развоја ситуације.

Такође, договорено је да у главној улици у Петровчићу буде асфалтирано километар тротоара.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша казао је да општина има политику да асфалтира главне улице где највише људи пролази, а кад се заврши са асфалтом у главним улицама, креће се и са споредним улицама.

Град Београд је путем конкурса Секретаријата за привреду  у току 2021. године пољопривредницима са територије Градске општине Сурчин доделио 2800000 динара за набавку трактора и прикључне механизације, 1600000 динара за пластенике у области воћарства и повртарства, близу 940000 динара за развој пчеларства и 440000 динара за развој сточарства.

Извор: surcin.rs