Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА ОТВОРИО ДОМ КУЛТРЕ У БОЉЕВЦИМА

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић отворио је реновирани Дом културе у Бољевцима и том приликом најавио почетак реконструкције трга у овом насељу. Он је навео да је реконструисано око 1.500 квадратних метара простора и да га радује то што је планирано да простор буде прилагодљив за различите активности. 
– Овај простор ће користити и више културно-уметничких друштава, деца, пензионери... Важно је да овакве објекте реновирамо и градимо, као и да их користимо на прави начин. Велика похвала руководству што је на овако добар начин реконструисала овај простор – истакао је Радојичић и додао, да ће наредног четвртка почети реконструкција трга у центру Бољеваца.
Председник општине Сурчин Стеван Шуша подсетио је да су радови на овом објекту почели 2014. године и истакао да је поносан на изглед Дома културе у Бољевцима, који је некада био пред рушењем.
– Акценат је био пре свега на томе да се направи вртић који овде раније није постојао. То смо успели и прошле године смо кренули са адаптацијом Дома културе, а заједно са њим адаптирана је и зграда Месне канцеларије. Настављамо са радовима на територији општине, па ће тако за дведесетак дана бити завршен још већи Дом културе у Добановцима, а на јесен биће отворена и позоришна сала у Сурчину. За идућу годину у плану је реконструкција Дома културе у Петровчићу, а надам се да ћемо исто то почети и у Бечмену – рекао је Шуша.
Радојичић и Шуша обишли су и Наутичко село „Бисер”, за које се сматра да представља почетак развоја туризма у овом делу града.
 
– Због специфичне епидемиолошке ситуације, сада имамо разлог више да путујемо и посећујемо лепе дестинације у Београду и Србији. Сурчин има и друге природне локалитете које треба посетити као што је Бојчинска шума у којој се организују различите културне манифестације  – навео је Радојичић и позвао Београђане и госте престонице да посете Наутичко село „Бисер” и уживају у прелепом амбијенту.