Вести

КОМПАНИЈА „НЕСТЛЕ“ ОТВОРИЛА НОВУ ФАБРИКУ У ДОБАНОВЦИМА

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је у Сурчину свечаном отварању нове фабрике компаније "Нестле" за производњу оброка на биљној бази. Фабрика је изграђена из сопствених средстава компаније, без државних субвенција и запошљава нових 220 радника.

Представници компаније рекли су председнику Србије Александру Вучићу, приликом свечаног отварања, да је у фабрици све ново и да је пре две године ту била ливада, а сада модерна фабрика са најнапреднијом технологијом у тој области.

Представници компаније навели су да је сваког дана на изградњи нове фабрике било ангажовано више од 2.000 људи, као и да су имали велику подршку.

Компанија је најавила да ће, инвестицијом од 80 милиона швајцарских франака (око 83,8 милиона евра) и отварањем 220 нових радних места, нова фабрика производи нутритивно богате и укусне оброке на биљној бази чиме ће нашим потрошачима понудити додатне опције да уживају у уравнотеженој исхрани, а такође могу бити и одлична алтернатива у данима поста.

Како је навела компанија, кроз нову инвестицију у фабрику у Сурчину, компанија "Нестле" наставља да улаже у српску привреду и људе, истовремено бринући о природном окружењу заједнице у којој послује.

Прдседник Србије Александар Вучић се овом приликом обратио присутнима међу којима је био и председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша истакавши да ову општину тек очекују велики пројекти од значаја за читаву земљу.

 

Izvor: surcin.rs