Вести

КРСНА СЛАВА СЕЛА И ДАН МЗ БОЉЕВЦИ

Српска православна црква и њени верници обележавају православни празник Велику Госпојину или Успење Пресвете Богородице. Празник Велика Госпојина слави се у Бољевцима  као Крсна слава села и Дан месне заједнице. Чланови Савета месне заједнице Бољевци, заједно са грађанима, присуствовали су литургији у православном храму посвећеном Светој Петки у Бољевцима.

Прослава је почела Светом литургијом у храму Свете Петке, затим су положени венци на споменике палим борцима у Првом и Другом светском рату, жртвама фашизма и изгинулим и умрлим члановима СД „ Посавац“ из Бољеваца 1941-1945.

Сечењем Славског колача обележен је Дан Месне заједнице у просторијама МЗ Бољевци. Након тога је у Свечаној сали у Наутичком селу "Бисер" председник МЗ Јанко Склабински уручио захвалнице спонзорима, донаторима и заслужним грађанима Бољеваца.

У вечерњим часовима је у Основној школи одржан културно-уметничи програм, а након тога уследила је свирка у Наутичком селу "Бисер".

Савет месна заједнице Бољевци, позива грађане да од 28 до 31. августа посете бројне културно – уметничке и спортске манифестације, које су организоване поводом празника.

У суботу, 29.08.2015. у Наутичком селу „Бисер“  у 9 часова, одржаће се спортске игре; од 14 -19 часова, такмичење за нај штрудлу и надлацку и радионица старих колача у Стајковој кући, која се завршава беседом глумице Весне Станковић; у 16 часова је Страшилијада и дечије игре у Наутичком селу "Бисер" и у  18 часова  Бољевачки бич у Наутичком селу "Бисер".

У недељу, 30.08.2015 са почетком у 10 часова, Шицара у ловачком дому, од 12-18 часова, Палачинкијада у Дому културе, од  8-18 часова, Риболовачки дан у Наутичком селу "Бисер".

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА

СЛАВА