Вести

КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ ЗА ПЕТ ПОРОДИЦА

Три породице са територије општине Сурчин потписале су у среду, 30. новембра Уговор  о додели бесповратних средстава за куповину куће са окућницом, захваљујући општини Сурчин- Повереништву за избеглице и Комесаријату за избеглице и миграције, ове породице су  добиле кров над главом и решиле своје најбитније животно питање.

КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ ЗА ПЕТ ПОРОДИЦАКУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ ЗА ПЕТ ПОРОДИЦА

У августу 2016. године ГО Сурчин- Повереништво за избеглице  на основу потписаног Споразума о Сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције, расписало је Јавни позив за куповину 3 сеоске куће са окућницом.

Интересовање је показало 15 корисника али одговарајућу кућу са окућнцом у износу од  1,150.000,00 динара, колико је износила вредност гранта, добило је три корисника.Ова три корисника поред бесповратних средстава за куповину куће добиће и по 180.000 динара за набаавку грађевинског материјала или опреме за домаћинство.

Такође у оквиру хуманитарне акције „Кров 2016“, средствим добијеним путем поштанске марке , потписан је Уговор о сарадњи између ГО Сурчин и Комесаријата за избеглице и миграције за куповину две сеоске куће са окућницом. Вредност додељених средстава по кориснику је 1.131.642,00динара.

Кроз ова два гранта трајно смо збринули 5 породица.