Вести

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА

Сваке године у Србији се дијагностификује више од 30 хиљада нових случајева рака, а више од 20 хиљада људи умре од малигних болести. Током последење деценије обољевање од рака у Србији порасло је и код мушкараца и код жена. Мушкарци у нашој средини највише обољевају од рака плућа, дебелог црева, простате, мокраћне бешике и желудца, а жене од рака дојке, дебелог црева, плућа, грлића материце и панкреаса.
Лекарска подршка и помоћ најближих кључни су у борби против рака оболелог, али  је подједнако важно пружити моралну и психолошку подршку и члановима породице лицу оболелом од рака. Активисти МО Сурчин 3 посетили су породицу, чији је члан преминуо пре пар месеци од рака, пружили им подршку кроз прихватање, разговор и разумевање. Ова акција је имала за циљ да нас подсети на моћ заједнице и снагу тимског рада.
И у наредном периоду активисти Српске напредне странке Сурчин ће обилазити породице чији најближи болују од неке врсте малигних болести подсећајући их да појединац и заједница могу да допринесу смањењу глобалног оптерећења малигним болестима, кроз давање информација и разговор. 
 
Текст: Марина Кузмановић