Вести

МИТРОВДАНСКИ ТУРНИР У ОДБОЈЦИ

На позив Одбојкашког клуба "Метеор" из Сурчина и ове године под кровом фискултурне сале у школи у Бечмену одазвале су се екипе из Обреновца, Сурчина и Чукарице како би учествовале на већ традиционалном Митровданском турниру у Одбојци.

Према речима организатора турнира Дарка Дробњака ово такмичење је покренуто још 2007. године са циљем да се првенствено деца из одбојкашких клубова друже кроз спорт развијајући поред такмичарског духа и здраве навике.

Данас турнир окупља 9 екипа и близу 200 малих одбојкашица и одбојкаша који ће сутра представљати своје општине на различитим турнирима.

Част да уручи медеље и пехаре такмичарима имао је председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша који је истакао да су овакви турнири најбоља потврда да је улагање у школско спортску инфраструктуру исплативо и вредно. Он је најавио да ће Сурчин ускоро добити још једно велико место за одржавање спортских манифестација и наставе физичке културе, а то је фискултурна хала у Добановцима, највећа на територији општине. Такође у плану је изградња фискултурних сала у школама у Прогару и Петровчићу.

 

 Izvor: surcin.rs