Вести

МОШТИ МАЈКЕ АНГЕЛИНЕ У ЈАКОВУ И СУРЧИНУ

Мештани Јакова и Сурчина, данас су дочекали мошти Свете мајке Ангелине, које су донете из манастира Фенек. 

По доласку у Јаково, мошти су примили чланови црквеног одбора и параолимпијка Ана Јовић, а ковчег је даље прослеђен ученицима основне школе и припадницима војске, који су га на улазу у цркву уручили свештенству. 

- Ових дана Преподобна мајка Ангелина обилази цео Срем, сва села и градове, цркве и манастире,а па је ево са Божијом помоћи дошла и у наш свети храм. Ми смо се дуго припремали за овај данашњи дан. Ово је заиста један историјски тренутак, који смо дочекали, да након 500 година, долази нам у походе Преподобна наша мати Ангелина. Овде су све структуре села узеле учешћа - рекао је Милутин Илић, протојереј ставрофор. 

Након Јакова, и мештани Сурчина су дочекали мошти. Ковчег су носили припадници КУД-а, ученици основне школе, али и фудбалери ФК Јединства. Они су ковчег предали свештенству, на челу са Епископом сремским Василијем.

Култ преподобне мајке Ангелине рано је изграђен, а повод томе је њен тежак живот. Мошти ове светитељке биће у цркви свете Петке у Сурчину до краја маја, кад ће кренути пут Добановаца.  

 

Маг ТВ