Вести

НАГРАДА „ТУРИСТИЧКА СЛАГАЛИЦА“ ЗА ОПШТИНУ СУРЧИН

Општина Сурчин добила је награду "Туристичка слагалица", као потврду за труд на пољу развоја туризма кроз организовање културних и забавних манифестација. По оцени туристичких организација и Привредне коморе Србије, Општина Сурчин је у 2015. години пружила најбољу подршку локалним организаторима манифестација.

- Општина је учествовала на стручном скупу "Сусрети организатора манифестација", који се сваке године у фебруару месецу одржавају у Привредној комори Србије, у организацији "Туризма и Манифестације Србије". Ове године окупили су се представници Владе Србије, представници Општина, туристичке организације Београда и Србије, организатори манифестација, као и гости из иностранства. Била је то сјајна прилика да разменимо искуства, да стекнемо нова знања, учествујемо у дискусији и представимо своје манифестације - рекла је Снежана Милеуснић, члан Већа Општине Сурчин, а потом је објаснила шта награда значи за Општину Сурчин.

- Општина Сурчин је велика подршка организаторима манифестација са територије наше општине. Само прошле године, финансирали смо и суфинансирали преко 80 пројеката удружења грађана и организација цивилног друштва, за разне пројекте, из разних области. Споменула бих неке од манифестација које Општина организује у сарадњи са Установом културе Сурчина. То је свакако Бојчинско културно лето, наша манифестација која траје читаво лето, и на којој су заступљене све музичко-сценске уметности. Такође, поменула бих једну исто традиционалну манифестацију, "Бисерна грива доњег Срема". Општина Сурчин је прошле године била и домаћин Фестивала манифестација и Сајма старих заната и сувенира, које је одржана у наутичком селу "Бисер" у Бољевцима. Ова награда коју смо добили нам пуно значи. Даје нам мотив да наставимо и да ове године будемо још бољи - рекла је Снежана Милеуснић, за МАГ телевизују.

(Фото: Маријана Вучић, Текст: И.П.) 

 

НАГРАДА „ТУРИСТИЧКА СЛАГАЛИЦА“ ЗА ОПШТИНУ СУРЧИН

ТВ МАГ Обреновац

Снежана Милеуснић, члан Већа ГО Сурчин задужена за културу