Вести

„НАЈСЛАЂА“ ПРОМОЦИЈА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СУРЧИН

Удружења жена ,,Сурчинке" из Сурчина и ,,Перла" из Бољеваца, представиле су дух традиције Срема, обичаје, културу, старе занате, рукотворине и најлепше колаче Сурчина, на манифестацији у селу Влашка код Младеновца ,, Видовдански сусрети II", која је одржана у недељу 27. јуна 2021. године, у порти цркве ,,Светог цара Константина и царице Јелене".

Другу годину Удружење грађана ,,Вредни шумадинци" организује ову манифестацију на којој се представило преко 30 удружења из целе Србије, представљајући ручне радове, занатске производе, домаће производе, ракију, вино и мед. За све учеснике организатор је припремио прикладне награде, а Удружење жена ,,Сурчинке" је освојило прво место за најлепши штанд, док је Удружењу жена ,,Перла" припало друго место за најлепши сремачки ручак. 

Програм манифестације је поред спремања традиционалне хране обухватило и надметање младих хармоникаша узраста до 15 година, турнире заборављених спортова - надвлачење конопца и бацање камена са рамена и ликовну колонију. Сви посетиоци могли су да уживају у програму и дегустацији домаће хране.

Учешће удружења жена са територије Сурчина на оваквим манифестацијама, у градовима и местима широм Србије, су најлепши начин промовисања Градске општине Сурчин, њених потенцијала и туристичко-гастрономско-културних вредности. Као и претходних година, Градска општина Сурчин наставиће да помаже свим удружењима са територије Сурчина издвајањем значајних средстава из буџета за реализацију њихових пројеката.

Текст: Марина Кузмановић

Извор: surcin.rs